fbpx
23 juni 2020

Corona virus

CORONA virus – update 23 juni 2020

Rijnzicht Oogkliniek zal vanaf 2 juni de zorgverlening langzaam weer gaan opschalen. Dit doen we volgens het beleid van Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) en het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG), het Nederlands Gezelschap voor Refractie Chirurgie (NGRC) en met inachtneming van de richtlijnen van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het betekent dat wij weer meer cliënten kunnen zien en behandelen. Daarbij kunnen wij nog niet op volle kracht draaien. Het is voor de gezondheid en veiligheid van onze patiënten en medewerkers belangrijk om de drukte in de praktijk op een verantwoorde wijze te beheersen.

Poliklinische en Operatieve verrichtingen

Onze kliniek is weer geopend. In verband met COVID-19 houden wij aangepaste spreekuren en operaties. Hou de website in de gaten voor veranderingen. Heeft u een vraag, wilt u ons dan bellen T 071 5192090 of een email sturen naar info@rijnzichtoogkliniek.nl

Anders en Corona-veilig werken

Om “Corona-veilig” te werken zullen we anders werken dan u van ons gewend bent. We zullen uw bezoek in de kliniek zo gericht mogelijk laten zijn. Daarbij proberen we zo kort en min mogelijk fysiek contact met u te hebben.

Dit betekent dat u waarschijnlijk voorafgaand aan uw bezoek gebeld zult worden door de oogarts of optometrist om de oogklachten te bespreken. Na afloop van uw bezoek aan Rijnzicht Oogkliniek zal de bespreking van de resultaten, de onderzoeken en de behandeling als nodig (deels) telefonisch plaatsvinden.

U ziet een aantal van ons met aangepaste kleding, handschoenen, mondkapjes en beschermbrillen. Alle oppervlakken en deurknoppen worden grondig schoongemaakt en in de spreekkamers na ieder patiënten bezoek gedesinfecteerd. Er wordt ruim de tijd tussen het bezoek van onze patiënten gepland. Hierdoor is er slechts een klein aantal personen tegelijk in de (grote) wachtruimtes en wordt de kans op besmetting voor iedereen zo klein mogelijk gehouden.

Wanneer kan een afspraak NIET doorgaan 

Er is uitsluitend toegang voor patiënten die geen Corona gerelateerde klachten hebben. Klik hier voor alle regels rondom reizen en uw verblijf in het buitenland. Voor cliënten die in de oranje landen zijn geweest of verblijven is de quarantaine regel van 14 dagen van toepassing. Voor cliënten die in de geel gearceerde landen zijn geweest of verblijven geldt dat u wél een afspraak kan maken bij Rijnzicht Oogkliniek.

Dit betekent dat wanneer u bij ons komt voor een (spoed)afspraak vooraf aan u gevraagd wordt of één van de onderstaande klachten of situaties op u van toepassing is:

Als symptomen bij (mogelijk) COVID-19 worden beschouwd: Verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen, koorts (≥38⁰C). Daarnaast vragen we of u korter dan 14 dagen geleden 1) in een aangemerkt transmissiegebied bent geweest of 2) er (gezins)contacten zijn met een bewezen Covid- patiënt.

Wanneer u naar Rijnzicht Oogkliniek komt

Beperkingen voor begeleiders bij poliklinisch spreekuur/operaties: Bij voorkeur geen of maximaal 1 begeleider. We verzoeken u om waar mogelijk beneden in de centrale hal of buiten de kliniek te wachten en zo kort mogelijk de patiënt te begeleiden. Volgt u verder graag de instructies van onze assistentes.

Pas zelf optimale algemene hygiëne toe:

  • We verzoeken u gepaste afstand (min 1.5 meter) van anderen te houden
  • U wast uw handen met water en zeep (in de toiletruimte op de gang) 20-30 sec
  • Uw handen desinfecteert u hierna met bij de ingang geplaatste desinfectans
  • Neemt u alleen plaats op de stoelen die u door de assistente krijgt aangewezen.
  • U raakt zo min mogelijk oppervlakken of objecten aan
  • Uw gezicht, mond of neus raakt u alleen aan met een schone tissue, niet met uw handen
  • U hoest of niest in uw ellenboog of in een schone tissue
  • Gooi wegwerpzakdoeken of tissues direct weg na gebruik
  • Bij direct oogheelkundig onderzoek graag zo min mogelijk spreken
  • Wanneer u veel eerder in de Oogkliniek bent dan uw meldtijd kan de assistente u vragen beneden nog even te wachten