fbpx

Anna

Anna is de dochter van onze dokter Hester van Nouhuijs en zij heeft onlangs haar ogen laten laseren. Dat deze behandeling ondanks dat je moeder een oogarts is toch van te voren best spannend is kun je lezen in onderstaand gesprek dat wij met Anna hadden. Doordat Anna haar dochter is was er wel 1 uitzondering tijdens de behandeling, Hester was er van begin tot einde bij.

Wanneer heb je voor het eerst aan laseren gedacht?

Een aantal jaren geleden wilde ik al graag mijn ogen laseren. Helaas kon ik toen niet in aanmerking komen doordat mijn ogen nog telkens achteruit gingen. Vlak voordat ik op reis ging naar Zuid-Amerika besloot ik dat het toch wel ideaal was als ik geen bril en/of lenzen mee moest nemen.

Wat is je sterkte en droeg je een bril of lenzen?

– 4,75 en 5,25

Ik droeg een bril en lenzen.

Vond je het laseren anders dan je dacht?

Ja, het deed minder (eigenlijk geen) pijn en was minder eng dan verwacht. Daarnaast had ik niet verwacht dat het later wel geïrriteerd zou zijn en ik nauwelijks mijn ogen kon openen in het begin. Echter ging dit veel sneller weer voorbij dan ik verwacht had.

Vond je het eng of spannend?

Ik vond het zeker van tevoren erg spannend. Ik vond het tijdens het laseren ook even spannend toen ik niks kon zien en niet wist waar ik mijn ogen op moest focussen. Gelukkig was mijn moeder erbij aanwezig, en stelde dr. Landesz mij ook erg gerust tijdens het laseren.

Hoe blij was je toen het gebeurd was?

Heel blij! Ik vond het echt (met name) heel bijzonder dat ik als ik wakker werd de wereld kon zien, wauw. Ik heb namelijk al een bril en/of lenzen gehad sinds ik een jaar of 12 was.

Waren er dingen waar je rekening mee moest houden na afloop?

Ja, ik mocht bijvoorbeeld een paar weken geen make-up dragen, niet in mijn ogen wrijven en een zonnebril dragen. Daarnaast moest ik een aantal uren plat liggen en mocht ik niet teveel ondernemen. Ook moest ik er rekening mee houden dat het wondje moest herstellen, waardoor het soms pijn of irritatie kon geven.

Waar ben je nu het meest blij mee?

Met verschillende dingen. Het zien van de wereld in de ochtend, het nooit meer meeslepen van lenzen en het nooit meer een bril dragen. Maar voornamelijk met het eerste!

Ik zou het laseren van de ogen zeker aanraden aan iedereen. Dr. Landesz is professioneel en stelt je dus goed gerust tijdens de behandeling. Ik heb mij geen moment onveilig gevoeld en had het idee dat ik in goede handen was. Bedankt!