fbpx

Chantal

I will never forget you

Toen Chantal afscheid nam van dokter van Nouhuijs na haar laserbehandeling afgelopen maart, waren de woorden die ze uitsprak. “I will never forget you!!.”Nu zeven maanden later is zij nog steeds even enthousiast en blij met haar keuze. Al vanaf haar 11e jaar droeg Chantal een bril en vanaf haar 14e contactlenzen. Doordat ze droge ogen had gebruikte ze dure daglenzen en van de zware bril (met glazen van -7.25) had ze veel last.

 

Mono visie

Doordat een leesbril steeds meer een vast item werd en omdat ze van drie vrienden goede verhalen had gehoord over de Lasik behandeling, heeft ze in het voorjaar de stap genomen om een vooronderzoek in te plannen. Ze heeft toen mono visie getest. Mono visie houdt in dat je met je ene, meestal dominante oog, in de verte gaat kijken. Met je andere oog ga je lezen. Dit vraagt wat oefening en als dat lukt dan gaan je hersenen hier aan wennen en kun je dus voortaan zonder bril weer auto rijden en lezen.

 

Technologie verbeterd ons leven

“Ik had het er nog met mijn man over, hoe technologie ons leven veranderd. Door deze technologie heb ik een heel ander leven gekregen.”

Chantal vertelt verder dat alles nu beter is. Ze voelt zich vrijer en dat begint al in de ochtend, ze hoeft niet eerst naar haar bril te tasten en hem op te zetten, maar wordt wakker en heeft direct zicht. Ook is ze veel minder vermoeid na het auto rijden.

 

Van A tot Z tevreden

Op mijn vraag hoe ze het hele traject heeft ervaren is ze zeer duidelijk. Iedere stap is van A tot Z uitgelegd. De persoonlijke benadering door het hele team heeft ze als zeer fijn ervaren. Ze was voor de behandeling heel zenuwachtig, maar het feit dat wij letterlijk en figuurlijk haar “hand hebben vastgehouden” en dat dokter van Nouhuijs haar door de hele procedure heeft heen gepraat, zal ze nooit vergeten.

Chantal heeft ons al aan meerdere mensen aangeraden en na afloop van ons gesprek wilde ik haar bedanken, maar daar was ze resoluut in.

“Nee, júllie bedankt!”