fbpx

Chiel

‘Al 35 jaar droeg ik contactlenzen, dit was ik helemaal zat. Na jaren lang lenzen in- en uitdoen, wilde ik hiervan af. Mijn zoon heeft zijn ogen elders laten laseren, dus ik was bekend met dergelijke behandelingen. En aangezien ik anderhalf jaar geleden met de VUT ben gegaan, leek het mij een mooi moment om hier actie op te ondernemen. Ik ben gaan googlen en kwam zodoende uit bij Rijnzicht Oogkliniek. Ik heb direct een vooronderzoek ingepland.

Symfony lenzen

Bij het vooronderzoek  werd duidelijk dat ik niet in aanmerking kwam voor een laserbehandeling. Gelukkig bieden zij ook de mogelijkheid van een lensimplantatie, het plaatsen van een kunstlens in het oog. Een symfony lens vervangt de eigen lens. Tijdens het onderzoek kreeg ik duidelijke informatie van de medewerkers, werd ik op mijn gemak gesteld en voelde het goed en vertrouwd. Dus ik besloot direct om over te gaan tot de behandeling.

Op de dag van de lensimplantatie was ik niet zenuwachtig. Dezelfde oogarts als bij het vooronderzoek deed de ingreep. In de wachtkamer van het operatiecomplex sprak ik al met mensen die echt net behandeld waren. Zij gaven aan dat de ingreep niets voorstelde. Altijd fijn om een goede praktijkervaring te horen, vlak voordat je zelf behandeld wordt. De ingreep verliep snel en pijnloos.

Voordeel behandeling

Het is heerlijk om wakker te worden en gelijk scherp te kunnen zien. Geen ritueel meer met het in- en uitdoen van mijn lenzen. Een lensimplantatie is best een kostbare ingreep, maar ik heb het ook binnen een paar jaar terugverdiend dus het is het zeker waard. Ik had -4,5 en heb nu geen hulpmiddelen meer nodig!’