fbpx

Danielle en Yvette

Danielle en Yvette zijn 2 zussen die 5 maanden na elkaar bij ons behandeld zijn. Yvette heeft net haar 3 maands-controle achter de rug en dat leek mij een mooi moment voor een dubbel interview met deze leuke dames. Het is leuk om te lezen dat ze los van elkaar ongeveer dezelfde reactie geven op de vragen.

Hoe zijn jullie tot de beslissing gekomen om tot behandeling over te gaan?
D. Ik droeg al jaren lang harde lenzen en was dat zat aan het worden.
Vaak last van vettige lenzen en droge ogen. Na een tijdje zachte lenzen geprobeerd te hebben waarbij het niet lukte scherp beeld te krijgen heb ik besloten te informeren of laseren mogelijk was.

Y. Ik wilde graag mijn ogen laten laseren, omdat ik vanaf ongeveer 11-jarige leeftijd een bril droeg en lenzen zaten altijd vervelend bij mij. Ik heb het een aantal keer geprobeerd, maar ik voelde ze altijd zitten en raakte eraan geïrriteerd.

Waarom is de keuze op Rijnzicht gevallen?
D. De keuze is op Rijnzicht Oogkliniek gevallen doordat ik met klanten van mijn werk het over laseren had en die vertelden mij over jullie. Toen ben ik op internet gaan kijken naar de ervaringen van andere mensen en die waren allemaal heel positief. Omdat ik ook in de buurt woon was het voor mij helemaal makkelijk.

Y. Mijn zus heeft de behandeling voor mij bij Rijnzicht Oogkliniek ondergaan en was super positief over de behandeling en jullie kliniek. Eigenlijk daarna ging ik er pas over nadenken dat het ook voor mij wel gunstig zou kunnen zijn om mijn ogen te kunnen laten behandelen (ondanks dat mijn sterkte niet heel erg was, maar dusdanig hoog dat ik niet zonder bril of lenzen kon leven). Ik heb me toen nog verdiept in andere klinieken, maar vaak was de service daar anders. Soms misschien wat goedkoper, maar dat betaalde zich niet terug in bijv. het moeten betalen van de medicatie, minder nazorg, maar ook de reistijd. Ik woon in hetzelfde dorp als waar de kliniek is gevestigd en dat was enorm handig, zeker met minder zicht en mocht er wat zijn dan was de kliniek direct in de buurt.

Hoe hebben jullie ons als Kliniek en ons als medewerkers ervaren?
D. Ik heb jullie als zeer positief ervaren. Je merkt dat iedereen die er werkt er veel verstand van heeft. Alles werd goed en duidelijk uitgelegd en ik kon uiteindelijk uit 2 soorten behandelingen kiezen. Ik heb voor de Lasik behandeling gekozen. Alles werd stap voor stap uitgelegd en toen het klaar was kon ik direct scherp zien. Ook de nazorg was prima geregeld.

Y. Ik heb eigenlijk alleen maar positieve aanmerkingen. Ik kan oprecht niets negatiefs bedenken. Iedereen van het team, van receptioniste tot behandelend arts waren heel vriendelijk, gaven veel informatie, en de deur stond altijd open bij vragen. Naar mijn idee kreeg ik veel, en alle benodigde informatie voor behandeling. Ik hoopte in eerste instantie dat ik na de goede ervaring van mijn zus dezelfde methode kon laten uitvoeren op mijn ogen (direct zicht, geen pijn en minder medicatie na behandeling), maar dat kon na de medische tests helaas niet. Ik kreeg toen de twee andere opties aangeboden. Toen duidelijk werd dat op de lange termijn de PRK/Lasek een wat veiligere optie was, enkel met iets meer kans op pijn heb ik uiteindelijk voor die behandeling gekozen. Ik had, zoals mij verteld was, 3 dagen na de behandeling wel veel irritatie en last. Het beste kon ik die dagen echt thuis blijven en niks doen, je voelt je een beetje grieperig. Ook autorijden was een week lang echt geen optie! Maar na die tijd verbeterde mijn zicht enorm snel.

Was de informatie vooraf voldoende/ wat zou beter kunnen?
D. De informatie vooraf was prima. Ik ben eerst voor het 10 minuten onderzoek gegaan en daarna voor het vervolg onderzoek. Daar kon ik alles vragen wat ik wilde weten.

Y. Naar mijn mening alles ruim voldoende. Duidelijke informatie, zowel schriftelijk als mondeling, en ook een goed overzicht voor de nodige medicatie na de behandeling. Zelf vind ik het prettig dat je niet onnodig voor nog van alles moet betalen. De prijs is echt inclusief alles, zowel de medicatie als nazorg. Zo kom je niet voor nare verrassingen te staan!

Wat zijn de voordelen die jullie nu ervaren zonder bril/lenzen?
D. De voordelen zonder lenzen zijn dat als ik op sta ik direct alles kan zien. Geen vettig zicht meer en geen last meer van vuiltjes in je oog wat je met lenzen meer voelt. En natuurlijk een heel scherp beeld nu!
Y. Opstaan zonder ergens over na te denken. Maar ook weg gaan met een zonnebril zonder sterkte en afzetten wanneer nodig. Met bijvoorbeeld winkelen wou ik geen brillen wisselen en ging ik dus altijd winkels in met minder zicht. Ook met het slechtere weer is het fijn dat ik niet constant mijn bril hoef schoon te maken, vrij van water/stof.

Zouden jullie ons aanraden bij familie/vrienden?
D. Ik zou jullie zeker aanraden bij andere mensen. Ik heb het als enorm positief ervaren en ben tot op de dag van vandaag nog steeds enorm blij dat ik m’n ogen heb laten laseren bij jullie.

Y. Absoluut, heb ik al vaker gedaan en ook bij klanten van mijn winkel waar ik regelmatig de behandeling besproken heb!