fbpx

Femmie

Ik was van kinds af aan altijd een beetje jaloers op mensen die zonder bril of contactlenzen alles konden zien. Uit bed stappen en gelijk kunnen zien, onder de douche nooit douchegel in je haar smeren in plaats van shampoo en nooit gedoe hebben met contactlenzen die niet lekker zitten of niet op tijd leverbaar zijn.

Toen ik een jaar of 16 was, besloot ik dat ik klaar was met het ‘brillengedoe’ en maakte ik de overstap naar lenzen. Dat ging een hele tijd goed, totdat ik steeds meer last begon te krijgen van mijn lenzen. Vaak geïrriteerde ogen, ontstoken ogen en lenzen die continu niet lekker zaten of waardoor ik niet scherp kon zien.

Tijd voor actie. Daarom maakte ik zo’n 2 jaar geleden een afspraak bij Rijnzicht Oogkliniek voor een quickscan. Een laagdrempelige manier om te kijken of mijn ogen überhaupt geschikt waren voor een laserbehandeling. Want, als het niet kan hoef je er immers ook niet meer over na te denken. Mijn ogen waren geschikt en nu stond ik voor de keuze, laten laseren of niet en welke behandeling wil ik laten doen? Eigenlijk zag ik niet zo op tegen de behandeling zelf. Ik zag meer op tegen de periode ervoor waarin ik geen lenzen mocht dragen. Achterafgezien snap ik niet waar ik al die tijd zo tegen op had gezien. Tuurlijk, het is even vervelend om van contactlenzen met -7 en -8 weer naar een bril te gaan, maar wat ik er nu voor terug heb gekregen is alle ongemak meer dan waard!

Uiteindelijk, na lang er tegenaan te hikken, heb ik de stap gezet en ben ik bijna 4 maanden geleden gelaserd met de Femto-LASIK methode. Ik heb voor deze methode gekozen, omdat ik gelijk daarna weer kon zien en ik minder lang last zou hebben van de behandeling. Een keuze die ik iedereen aan zou bevelen!

De avond voor de behandeling hebben mijn man en ik nog zitten mijmeren over de resultaten van de behandeling. Mijn man kwam op het goede idee om een online oogtestje uit te printen en tegenover ons bed te hangen zodat ik de dag na de behandeling gelijk kijken of ik het briefje zag hangen. ‘Als ik de eerste letter op het briefje zie staan dan is de operatie wat mij betreft al geslaagd!’ zei ik.

Tot het moment van de operatie was ik eigenlijk heel nuchter, het is immers een behandeling van nog geen kwartier. Uiteindelijk eenmaal in de operatiekamer gierden de zenuwen door mijn lijf en vond ik het ontzettend spannend. Gelukkig was daar dokter Hester van Nouhuijs die mij er doorheen heeft geholpen. Met haar handen langs mijn gezicht en haar geruststellende stem die zei dat alles goed ging komen was de behandeling ‘in een oogwenk’ gebeurd. Samen liepen we de operatiekamer uit voor de eerste controle. Enthousiast begon ik te vertellen wat ik allemaal kon zien. Ik had immers voor de behandeling helemaal niet gezien dat er een klok in de kamer hing en laat staan dat ik kon zien hoe laat het was! Gelukkig kon Hester mij vertellen dat de behandeling succesvol was verlopen en dat alles er goed uit zag.

Eenmaal op weg naar huis begon ik toch wel erg veel last te krijgen van het licht en ben ik bij thuiskomst gelijk naar bed gegaan. Die middag viel mij enorm tegen. Ik had niet verwacht er zo veel last van te hebben en was bang dat het ‘flapje’ wat met de Femto-LASIK methode gemaakt was los kon gaan. Uiteindelijk na zo’n 5 uur durfde ik eindelijk weer even echt goed te kijken en zag ik tegenover mijn bed een a4’tje hangen met een hele reeks letters er op, een fantastisch moment. Vol enthousiasme begon ik alle lettertjes op te noemen en kwam ik al tot de 3e regel van de letters. Voor mij was de operatie al geslaagd en kon het resultaat alleen nog maar beter worden. En dat gebeurde ook.

De volgende dag opende ik mijn ogen en kon ik bijna niet geloven wat ik zag. Ik kon alle letters oplezen tot aan de laatste regel. De behandeling was een groot succes. Dat werd later op de dag ook bevestigd tijdens mijn eerste controle. Met mijn rechteroog had ik al 90% zicht en met mijn linkeroog al 100%.

Inmiddels zijn we nu 4 maanden verder en ben ik nog steeds elke ochtend als ik wakker word blij dat ik mijn ogen heb laten laseren. De controles verlopen heel erg goed en inmiddels kan ik zeggen dat ik met beide ogen nu 150% zicht heb, iets wat ik nooit had durven dromen.

Rijnzicht Oogkliniek kan ik aan iedereen aanraden! Niet alleen omdat het resultaat van mijn behandeling fantastisch is, maar ook vanwege de goede zorgen. Gedurende het hele traject heb ik het gevoel gehad dat de medewerkers er voor mij waren en dat ik rustig de tijd kon nemen om over de behandeling na te denken. Geen commerciële praatjes of opdringerige marketing maar gewoon een eerlijk advies en medewerkers die er dag en nacht voor je zijn om jou verder te helpen.