fbpx

Jelle: een jaar later

Jelle droeg tot ruim een jaar geleden harde contactlenzen en voor het vooronderzoek moest hij deze 4 weken uit doen. Gelukkig heeft hij een goede vriendin die hem vertelde dat het meer dan de moeite waard is om het 4 weken vol te houden.

Jelle had toen hij aan dit avontuur begon de maximaal behandelbare sterkte en was dus zeer afhankelijk van zijn bril en/of contactlenzen.

Sneeuwbaleffect

Op de foto bij deze blog is Jelle net uit de OK met het medicatie tasje in de hand, zonnebril op en een blije moeder aan zijn zijde loopt hij lachend bij ons het pand uit. De volgende dag is de zonnebril er nog steeds, maar ook de brede glimlach. Zijn zicht is goed en na controle bij Dr. Landesz blijkt dat ook het herstel goed gaat.

Ik vraag altijd aan iedereen de volgende dag, “Gaat het goed en ben je blij?’

Het antwoord was natuurlijk al te voorspellen, ja hij is blij, vooral dat hij naar de vriendin heeft geluisterd én zegt hij; “Ik geef nu een andere vriendin een zetje in de rug om het ook te laten doen.”

Behandeling

De behandeling die Jelle op advies van Dr. Landesz heeft ondergaan is de Femto Lasik.

Deze behandeling wordt gedaan met de Zwitserse Femtosecond ooglaser. Er wordt gewerkt met 2 lasers en er komt geen mesje aan te pas. Deze ooglaser techniek is zeer nauwkeurig en veilig. De meeste mensen hebben de volgende dag al 80% van hun zicht terug en ervaren weinig tot geen pijn na deze behandeling.

Jelle is vader

Onlangs is Jelle op zijn laatste controle geweest en tot mijn grote verrassing had hij zijn zoontje van 1 jaar bij zich. Met zijn ogen gaat het nog steeds goed. Hij heeft het afgelopen jaar door het vaderschap nog meer beseft hoe afhankelijk hij was van zijn bril/contactlenzen. “ In de nacht je bed uit gaan, omdat je kindje huilt is zoveel makkelijker zonder dat je eerst je bril hoeft zoeken op je nachtkastje.” Hij is dus nog steeds blij met zijn keuze en geniet met volle teugen van het vaderschap.