fbpx

Jelle

Harde lenzen

“Als je al 20 jaar afhankelijk bent van je harde lenzen, dan is de grootste drempel die je over moet, dat je 4 weken je harde lenzen niet in mag om een intake bij Rijnzicht te kunnen doen”, zegt Jelle. Deze 4 weken bij harde lenzen is nodig, omdat harde lenzen de vorm van je ogen veranderen, en we willen echt een nulmeting hebben om vanuit te gaan behandelen.

“Gelukkig heb je dan een goede vriendin die je vertelt dat het meer dan de moeite waard is om het 4 weken vol te houden”, vervolgt Jelle, die aan dit avontuur begon met de maximaal behandelbare sterkte.

Sneeuwbaleffect

Op deze foto komt Jelle net uit de OK. Met medicatie tas in de hand, zonnebril op en een blije moeder aan zijn zijde, loopt hij lachend bij ons het pand uit.

De volgende dag is de zonnebril er nog steeds, maar ook de brede glimlach. Zijn zicht is goed en na controle bij Dr. Landesz blijkt dat ook het herstel goed gaat.

Ik vraag altijd aan iedereen de volgende dag, “Gaat het goed en ben je blij?’

Het antwoord was natuurlijk al te voorspellen: ja, hij is blij, vooral dat hij naar de vriendin heeft geluisterd en zegt hij, “Ik geef nu een andere vriendin een zetje in de rug om het ook te laten doen.”

Behandeling

De behandeling die Jelle op advies van Dr. Landesz heeft ondergaan is de Femto Lasik.

Deze behandeling wordt gedaan met de Zwitserse Femtosecond ooglaser. Er wordt gewerkt met 2 lasers en er komt geen mesje aan te pas. Deze ooglasertechniek is zeer nauwkeurig en veilig. De meeste mensen hebben de volgende dag al 80% van hun zicht terug en ervaren weinig pijn na deze behandeling.

Jelle zelf? Die is zeer tevreden over de behandeling bij Rijnzicht Oogkliniek “Het contact met jullie en de behandeling heb ik als zeer prettig en professioneel ervaren. Ik ben Dr Landesz en haar wondermachine eeuwig dankbaar! Zit al twee dagen op een wolk en ben niet van plan er af te komen!”