fbpx

Jess

‘Ik werk op de ambulance, wat inhoudt dat ik veel wisselende diensten werk. Het is dan niet fijn om lenzen te dragen. Als je ’s ochtends om 7:00 opstaat en  pas later op de dag dienst hebt, kan je tijdens zo’n lange dag niet de hele tijd lenzen in hebben. Dat irriteert en daarnaast kreeg ik het advies om mijn lenzen niet langer dan 8 uur te dragen. Ik moest dan steeds kiezen; doe ik nu mijn lenzen in en straks tijdens werktijd mijn bril op, of andersom. Dat was ik zat.

Naar Rijnzicht Oogkliniek

Vanaf mijn twaalfde droeg ik een bril, later ben ik overgestapt op lenzen. Ik vond het dragen van een bril en lenzen niet prettig, vooral niet op mijn werk. Op een gegeven moment was ik er helemaal klaar mee.  Via een kennis ben ik bij Rijnzicht Oogkliniek terechtgekomen. Ik hoorde goede verhalen en het is lekker dichtbij.

Ik ben eerst gekomen voor een quickscan. Toen bleek dat ik geschikt was voor een ooglaserbehandeling, heb ik vrij snel doorgepakt. Ik kreeg goede en duidelijke informatie, ook zijn de mogelijke risico’s besproken.

Niet zenuwachtig voor de behandeling

Ik ben een vrij nuchter persoon en niet nerveus aangelegd. Zenuwachtig was ik dan ook niet. Ik kreeg nog iets kalmerend voor de behandeling, maar dat had niet gehoeven. Alles ging stap voor stap. Steeds werd er verteld wat er ging gebeuren. Ik kreeg te horen dat ze nog nooit iemand hadden gehad die z’n ogen zo stil kon houden! Tijdens mijn PRK behandeling heb ik veel gesproken, ik fietste er echt zo doorheen.

Diezelfde avond al TV kijken

Ik had nauwelijks last van napijn, diezelfde avond zat ik al TV te kijken. Het beschermende lensje wat je na de behandeling krijgt, mocht er al snel uit. Toen had ik een beetje het gevoel alsof er zand in mijn ogen zat. Ik kan het gevoel het beste omschrijven als wanneer je je lenzen te lang inhoudt.

Voordelen

Van -3,5 en -3,75 naar ’s ochtends je ogen open doen en meteen helder kunnen zien! Het is nu heel gewoon geworden dat ik alles kan zien. Mijn zusje zegt steeds ‘ik hoor je nooit over je ooglaserbehandeling’, maar dat komt ook omdat het nu al zo normaal is dat ik geen hulpmiddelen meer nodig heb. Ook mijn nachtzicht is enorm verbeterd, wat heel fijn is voor mijn werk. Heerlijk om niet meer afhankelijk te zijn van lenzen of een bril. Een ooglaserbehandeling kost best een hoop geld, maar ik zie het als een goede investering en een besparing op de lange termijn.’