fbpx

Mirjam

‘Nu voel ik me veilig en zeker. En dat is natuurlijk heel belangrijk.’

Begin vorig jaar kwam Mirjam op advies van een vriend bij ons in de kliniek terecht. Zelf had ze steeds gedacht dat je alleen voor zo een operatie in aanmerking komt als je staar hebt en dat was nog niet het geval.

Na een uitgebreid vooronderzoek bleek zij geschikt voor een lens vervangende operatie. Nu zij inmiddels een jaar verder is hebben wij haar wat vragen gesteld over haar ervaring bij ons in de kliniek.

Wat is jou algemene indruk van onze kliniek?

‘Ontvangst, eerst per telefoon en later persoonlijk is zeer aangenaam en uitnodigend. Jullie nemen de tijd om zaken helder uit te leggen en om allerhande vragen te beantwoorden. Zowel de dames bij de balie als de andere medewerkers. Er wordt goed voor de patiënten gezorgd en ik wil mevrouw Nouhuijs nog maar eens complimenteren voor haar mooie werk!’

Heb je het gevoel dat we voldoende naar jou luisteren?

‘Zeker.’

Wat valt je het meeste op in je dagelijkse leven nu je geen hulpmiddelen meer nodig hebt om te zien?

‘Als online therapeut en schrijfster werk ik veel achter de computer en ook lees ik veel boeken, tijdschriften etc. Dat laatste ging vooral al een paar jaar niet meer goed en kostte me enorm veel moeite.

Nu kan ik weer gewoon lang achter elkaar lezen en schrijven, en dat heeft een enorme invloed op mijn functioneren en mijn algehele welbevinden. Daarnaast was ik altijd wat schichtig, vooral in vreemde omgevingen aangezien ik niet meer echt op mijn gezichtsvermogen kon vertrouwen. Nu voel ik me veilig en zeker en dat is natuurlijk heel belangrijk.’

Zou je Rijnzicht Oogkliniek aan anderen aanraden?

‘Zeker, dat heb ik al meerdere keren gedaan.’