fbpx

Motorrijden zonder bril

Het is er weer echt weer voor. Eindeloos toeren door het Nederlandse landschap. Als motorrijder is er niets mooiers dan dat. Toch kan het rijden op een motor voor iemand met een bril nog veel leuker. Een bril zit vaak niet lekker onder je helm en het zicht door de zijkant van je bril, zeker als je een flinke sterkte hebt, is ook niet optimaal.

Ruim zicht op de weg

Dit is de ervaring van Dave, hij rijdt al jaren motor maar heeft onlangs  zijn ogen laten laseren door dokter Van Nouhuijs. De eerste keer dat hij weer zelf kon rijden op de motor zonder zijn bril vond hij een bevrijding.  Het is natuurlijk niet zo hij voor de behandeling niet veilig de weg op kon, maar nu geeft zijn bril geen beperking meer aan zijn zicht. Dave zegt: ”Het is net of ik er nu meer in zit, ik heb veel minder last van tunnelvisie. Het rijdt zonder mijn bril veel rustiger.”

Door de hoge min van Dave moest hij als hij over zijn schouder wilde kijken, flink zijn hoofd draaien of vertrouwen op zijn spiegels, nu is een kleine beweging naar de zijkant genoeg om alles te kunnen zien.