fbpx

Onze collega Marieke is behandeld

Veel vragen

Al maanden bestookt Marieke alle collega’s met vragen over de behandeling. Vragen als:

  • Welke behandeling heb jij gehad en waarom?
  • Waar zou jij voor kiezen?
  • Hoelang duurt het allemaal?
  • Wanneer kan ik weer zien?

Eigenlijk dezelfde vragen die iedereen heeft als hij ons belt voor een afspraak, maar op het moment dat het om jezelf gaat voelt het toch weer even anders.

De knoop doorgehakt

In november ging de kogel door de kerk, de beslissing was genomen en de behandeling werd ingepland. De doorslag voor Marieke om voor de behandeling te kiezen was de bewustwording van alle problemen die het dragen van contactlenzen met zich mee kunnen brengen.
De kans op hoornvlies schade bij slechte hygiëne en het feit dat je op vakantie een vergroot risico hebt op een infectie bij het dragen van maandlenzen in bijvoorbeeld het zwembad.
Thuis kreeg ik van Marieke een opgewonden telefoontje dat ze de datum had geprikt, op 29 november zou het dan eindelijk gaan gebeuren.

Op de dag zelf

Liggend op de tafel vond ze het allemaal nog wel heel spannend. Ze is gaan tellen tot 20 en nog voordat ze bij 20 aankwam was het al voorbij. Marieke heeft er helemaal niks van gevoeld en met de wetenschap van nu zou ze willen dat ze het 10 jaar eerder had gedaan. Ze is een mooi voorbeeld van hoe snel de genezing kan gaan. Zelf zegt ze; “Thuis ben ik gelijk naar bed gegaan en ik heb veel geslapen dat weekend, ik heb amper op mijn telefoon gezeten en geen televisie gekeken. Als ik wakker was luisterde ik naar Storytel, het was eigenlijk een heel ontspannen weekend. Ja het is kostbaar,” stelt ze, ”maar het is het allemaal meer dan waard!”

Net als Marieke

Wil je net als Marieke voortaan zonder contactlenzen door het leven, bel haar dan voor al je vragen of maak gelijk een afspraak voor een vooronderzoek. Meer informatie vind je ook op onze website en volg ons Facebook, Instagram of via onze LinkedIn pagina.