fbpx
25 oktober 2018

Kosten besparen door ooglaseren

Voor- en nadelen contactlenzen

Als je jong bent en de sterkte van je ogen veranderen nog regelmatig dan is het dragen van contactlenzen ideaal. Als je ieder half jaar op controle gaat, kan de contactlensspecialist je lenzen steeds een beetje bijstellen op jouw ogen. Ook zijn contactlenzen handig bij het sporten of het fietsen door de regen naar school. Je hebt dan geen last van beslagen of vieze brillenglazen.

Zoals aan alles kleven er ook nadelen aan het dragen van contactlenzen. Je bent gevoeliger voor eventuele infecties, bij hooikoorts kun je de lenzen vaak niet verdragen en tijdens bepaalde sporten kun je de lenzen ook kwijtraken.

Voor- en nadelen ooglaseren

Niet iedereen is geschikt voor een ooglaserbehandeling. Je hebt een zekere sterkte nodig, gemiddeld vanaf –1 of +1.50, je ogen moeten gezond zijn en je hoornvlies dik genoeg. Na het laseren kunnen halo’s ontstaan, deze zijn te vergelijken met die een lens drager ziet als hij zijn contactlenzen in heeft. In sommige gevallen blijven de ogen wat droger en/of gevoeliger voor licht. Dit kun je verhelpen door het druppelen van kunsttranen en het dragen van een zonnebril.

Ooglaseren: een goede investering

Het dragen van contactlenzen is een kostbare aangelegenheid. Als je kosten berekent over 10 jaar ben je voor je lenzen, vloeistoffen en controles al snel zo’n € 2.700,00 kwijt.

Rekenvoorbeeld:

Gewone maandlenzen,
zacht en luchtdoorlatend
 €             145,-
Vloeistof alles-in-1  €               80,-
Contactlenscontrole,
1 keer per jaar
 €               45,-
 €             270,- x 10 jaar = € 2.700,-

Al deze kosten en moeite bespaar je jezelf als je kiest voor een eenmalige, blijvende oplossing zoals ooglaseren. Gemiddeld kost het laten laseren van je ogen € 2690,- voor beide ogen. Het duurt dus ongeveer 10 jaar om je investering terug te verdienen. Stel dat je nog 30 jaar lenzen draagt, dan ben je dus 30 jaar x € 270,- per jaar kwijt. Ga voor jezelf eens na hoe veel jaar jij nog lenzen en/of brillen zou moeten aanschaffen en wat de kosten zijn.

Geschikt/ongeschikt voor ooglaseren

Als je wil weten of je geschikt bent voor een laserbehandeling en je dus uiteindelijk flink kunt gaan besparen op je kosten wat betreft je zicht is een vooronderzoek nodig. Tijdens dit vooronderzoek ben je ongeveer 1,5 uur bij ons en hebben de optometrist en de oogarts alle tijd om je ogen te testen en al jouw vragen over je ogen en de behandelingen te beantwoorden. Samen met jou bespreekt de oogarts wat in jou specifieke geval de best passende oplossing geeft.

Auteur Renate Kok