Resultaten lensimplantatie

Al vijftig jaar voeren artsen wereldwijd met succes lensimplantaties uit. In die jaren is grote vooruitgang geboekt met de doorontwikkeling van kunstlenzen. De resultaten van lensimplantatie zijn zeer goed: met één behandeling haalt ruim 95 procent van de mensen een goede gezichtsscherpte. Het herstel na de ingreep is snel en pijnloos. Vrijwel direct na de behandeling is het zicht reeds goed. Wij informeren u van tevoren uitgebreid over de verwachte resultaten.

Resultaten lensimplantatie

Bij een lensimplantatie is het gezichtsvermogen binnen een dag al deels hersteld. Soms is het gezichtsvermogen na de behandeling bij hogere bijziendheid zonder bril beter dan vooraf met bril. Dit heeft te maken met de verkleining van het beeld bij erg sterke glazen.

Eventuele complicaties na lensimplantatie

Mogelijke complicaties zijn:

 • Tijdelijk astigmatisme
  Door de hechtingen in het wondje ontstaat soms een onregelmatigheid (astigmatisme). Dit verdwijnt als de oogarts na enkele weken de hechtingen verwijdert.
 • Over- of ondercorrectie
  Zelden blijft een reststerkte, die ook in een nabehandeling niet verder kan worden gecorrigeerd dan -1 of +1. Het gebruik van een lichte bril voor bijvoorbeeld autorijden blijft dan nodig.
 • Slechter zicht
  In zeer zeldzame gevallen komt het voor dat iemand na lensimplantatie een lagere gezichtsscherpte heeft dan hij voor de behandeling met bril of contactlenzen bezat.
 • Infectie
  In uitzonderlijke gevallen kan een infectie optreden. Hoe eerder ontdekt, des te beter we infecties kunnen behandelen.

Ontdek of lensimplantatie iets voor ú is. Vraag vrijblijvend een informatiepakket aan of bezoek een van onze informatieavonden. Of maak direct een afspraak voor een quickscan of een lensimplantatie vooronderzoek.