Oogheelkundig vooronderzoek lensimplantatie

Iedereen krijgt bij Rijnzicht Oogkliniek standaard een uitgebreid oogheelkundig vooronderzoek door optometrist en oogarts. Dit vooronderzoek is pijnloos. Onze oogartsen kijken altijd naar de beste oplossing voor uw ogen. Als ooglaseren geen optie is, zijn kunstlenzen dat misschien wel.

Ontdek of lensimplantatie voor u de juiste oplossing is

Blijkt tijdens het vooronderzoek dat u geen kandidaat bent voor ooglaseren? Dan stellen wij vast of u in aanmerking komt voor lensimplantatie. En zo ja, welke kunstlenzen voor u het meest geschikt zijn. We bespreken wat uw verwachtingen zijn en onderzoeken tijdens het oogheelkundig vooronderzoek:

  • Brilsterkte
  • Hoornvliesmeting (kromming, vorm en dikte van het hoornvlies)
  • Microscopisch onderzoek en meting oogdruk
  • Samenwerking van de ogen
  • Pupilgrootte
  • Traanproductie en -kwaliteit

Draagt u contactlenzen?

Wij willen uw hoornvlies in zijn natuurlijke staat meten. Dat betekent dat u uw harde contactlenzen gedurende vier weken vooraf aan het vooronderzoek niet mag dragen. Voor zachte contactlenzen geldt een periode van twee weken. Dit is nodig voor een betrouwbare meting en dus de beste kans op optimaal resultaat.

Oogdruppels

Tijdens het vooronderzoek krijgt u oogdruppels die uw pupillen verwijden. Hiervoor ontstaat tijdelijk een wazig beeld. Meestal verdwijnt dit binnen enkele uren vanzelf. Een enkele keer kan het twee tot drie dagen duren. Zolang u wazig ziet, kunt u beter niet aan het verkeer deelnemen.

Ontdek welke lensimplantaten het beste bij รบ passen. Vraag vrijblijvend een informatiepakket aan of bezoek een van onze informatieavonden. Of maak direct een afspraak voor een quickscan of een lensimplantatie vooronderzoek.