fbpx

Vooronderzoek

Iedereen krijgt bij Rijnzicht Oogkliniek standaard een uitgebreid oogheelkundig vooronderzoek door optometrist en oogarts. Dit vooronderzoek is pijnloos. Onze oogartsen kijken altijd naar de beste oplossing voor jouw ogen. Als ooglaseren geen optie is, zijn kunstlenzen dat misschien wel.

Ontdek of lensimplantatie voor jou de juiste oplossing is

Blijkt tijdens het vooronderzoek dat je geen kandidaat bent voor ooglaseren? Dan stellen wij vast of je in aanmerking komt voor lensimplantatie. En zo ja, welke kunstlenzen voor je het meest geschikt zijn. We bespreken wat jouw verwachtingen zijn en onderzoeken tijdens het oogheelkundig vooronderzoek:

  • Brilsterkte en hoornvliesmeting (kromming, vorm en dikte van het hoornvlies)
  • Microscopisch onderzoek en meting oogdruk
  • Samenwerking van de ogen
  • Pupilgrootte
  • Traanproductie en -kwaliteit

De kosten voor een vooronderzoek zijn: € 100,00

Vooronderzoek

Brilsterkte en hoornvliesmeting (kromming, vorm en dikte van het hoornvlies)

Microscopisch onderzoek en meting oogdruk

Samenwerking van de ogen

Pupilgrootte

Traanproductie en -kwaliteit

Draag je contactlenzen?

Wij willen het hoornvlies in zijn natuurlijke staat meten. Dat betekent dat je je harde contactlenzen gedurende vier weken vooraf aan het vooronderzoek niet mag dragen. Voor zachte contactlenzen geldt een periode van twee weken. Draag je nachtlenzen? Dan moet je dit eerst afbouwen met zachte lenzen en dan de laatste twee weken helemaal geen lenzen dragen. Dit is nodig voor een betrouwbare meting en dus de beste kans op optimaal resultaat.

Oogdruppels

Tijdens het vooronderzoek krijg je oogdruppels die je pupillen verwijden. Hierdoor ontstaat tijdelijk een wazig beeld. Meestal verdwijnt dit binnen enkele uren vanzelf. Een enkele keer kan het twee tot drie dagen duren. Zolang je wazig ziet, kun je beter niet aan het verkeer deelnemen.

Ontdek welke lensimplantaten het beste bij jou passen. Vraag vrijblijvend een informatiepakket aan of bezoek een van onze informatieavonden. Of maak direct een afspraak voor een quickscan of een lensimplantatie vooronderzoek.

Maak een afspraak

Wil je een afspraak maken voor een vooronderzoek, neem dan telefonisch contact met ons op via 071 – 519 2090 (maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur), stuur een e-mail naar info@rijnzichtoogkliniek.nl of vul onderstaand contactformulier in.

Vraag een vooronderzoek aan

reCAPTCHA is required.