fbpx

Voorzetlenzen

Bij een lensimplantatie plaatst de oogarts een kunstlens in je oog. Er zijn verschillende lensimplantaten voor verschillend gebouwde ogen met verschillende sterktes. Ook verschillen de materialen waarvan de lenzen gemaakt zijn. Afhankelijk van het type behandeling gaat het om een extra lens in het oog of voor vervanging van je eigen lens. De kunstlens blijft permanent zitten. Welke kunstlenzen en welke behandeling het beste bij jou passen, bepaalt de oogarts tijdens het vooronderzoek.

Lensimplantatie: wat kun je verwachten?

Lensimplantatie is een korte poliklinische behandeling. De oogarts maakt onder plaatselijke verdoving een sneetje in het hoornvlies. Vervolgens wordt een kunstlensje geplaatst. De behandeling is niet gevoelig. De napijn is vrijwel altijd verwaarloosbaar. We behandelen altijd een oog tegelijkertijd. De behandelingen worden drie tot zeven dagen na elkaar ingepland.

Voorzetlenzen

Voorzetlenzen zijn kunstlenzen die de oogarts in jouw oog vlak voor jouw eigen lens plaatst. Dit kan een uitkomst zijn bij hogere oogafwijkingen. Er zijn verschillende soorten voorzetlenzen. De Visian ICL implantlens wordt achter de iris geplaatst, de Artisan en Artiflex implantlenzen worden voor de iris geplaatst.

(Torische) Visian ICL implantlens

De Visian ICL kunstlens is gemaakt van het elastische materiaal Collamer. De behandeling is geschikt voor bijzienden met een brilsterkte van -3 tot -18 en verzienden met een brilsterkte van +3 tot +10.

Lees meer

(Torische) Artisan implantlens

De Artisan implantlens is een kunststoflens, gemaakt van PMMA-materiaal. De behandeling met een Artisan implantlens is geschikt voor bijzienden met een bril van -3 tot -25 en verzienden met een brilsterkte van +3 tot +10 dioptrieën.

Lees meer

(Torische) Artiflex implantlens

De Artiflex is afgeleid van de al tientallen jaren succesvol toegepaste Artisan® lens. Met één essentieel verschil: de lens is, net als een zachte contactlens, gemaakt van heel buigzaam materiaal.

Lees meer

Zelftest

Vul met behulp van de schuifbalken jouw brilsterkte bij benadering en leeftijd in in onderstaande zelftest en ontdek of je met jouw sterkte en leeftijd in aanmerking komt voor een laserbehandeling of lensimplantatie. Deze test geeft geen garantie, pas na het doen van een volledig vooronderzoek weten we voor welke behandeling jouw ogen geschikt zijn.

Sterkte

-24
+14
Links
-24
+14
Rechts

Leeftijd

0
99
jaar

Kosten lensimplantatie

Bij Rijnzicht Oogkliniek informeren wij je vooraf duidelijk over de kosten van onze lensimplantatiebehandelingen. Sommige verzekeraars vergoeden de behandeling deels vanuit de aanvullende verzekering wanneer er sprake is van een medische indicatie. Informeer hierover bij je eigen verzekeraar. De kosten van een lensimplantatie zijn inclusief: Tijd en toewijding door ervaren oogarts tijdens het gehele traject […]

Lees meer

Nazorg lensimplantatie

Een lensimplantatie is een lichte chirurgische ingreep. Voor een optimaal herstel na de operatie is goede nazorg essentieel. Je behandelend oogarts controleert jouw ogen daarom regelmatig. Bij vragen of calamiteiten bel je de 24-uurs spoedhulplijn van Rijnzicht Oogkliniek. Herstel na lensimplantatie Je krijgt een aantal richtlijnen en adviezen die bijdragen aan een snel herstel. Deze […]

Lees meer

Resultaten lensimplantatie

Al vijftig jaar voeren artsen wereldwijd met succes lensimplantaties uit. In die jaren is grote vooruitgang geboekt met de doorontwikkeling van kunstlenzen. De resultaten van lensimplantatie zijn zeer goed: met één behandeling haalt ruim 95 procent van de mensen een goede gezichtsscherpte. Het herstel na de ingreep is snel en pijnloos. Vrijwel direct na de […]

Lees meer

FAQ

Je ogen zijn een kostbaar bezit. Daarom begrijpen wij bij Rijnzicht Oogkliniek dat er veel vragen zijn over ooglaseren en lensimplanties. Lees hier de meest gestelde vragen over de behandelingen.

Veel gestelde vragen