"Mijn beeld van de wereld klopte niet met de werkelijkheid. Ik ben blij dat ik de wereld nu kan zien zoals hij is"

De ervaring van Nicole

Nicole is een bijzondere vrouw van bijna 35 jaar. Ze is geboren met 26 weken als de helft van een tweeling en heeft in de couveuse gelegen, bij Nicole is teveel zuurstof toegediend waardoor haar ogen zich niet goed hebben ontwikkeld.

De sterkte werd uiteindelijk -12 en daar is natuurlijk best mee te leven, maar het lot had nog iets meer voor haar in petto.

Haar linkerhand is niet aangelegd en dan worden de dagelijkse dingen, zoals een bril op en af zetten of deze zelf schoonhouden best ingewikkeld. Laat staan een paar lenzen in of uit doen.

Lensimplantaten

Via haar oogarts in het ziekenhuis werd ze doorverwezen naar onze Dr. Van der Berg. Die heeft haar ogen heel goed onderzocht en kwam tot de conclusie dat laseren voor haar geen optie was.

Als je hoornvlies te dun is en/of de sterkte te hoog, dan kom je namelijk niet in aanmerking voor deze behandeling.

Gelukkig was er voor Nicole wel een andere optie: een lensimplantatie.

Gelukkig

“Ondanks dat ik altijd een bril droeg, zag ik toch niet alles heel goed. Voor de behandeling dacht ik bijvoorbeeld dat de rug van de hond heel breed was, of dat iemand heel grijs haar had. Na de behandeling bleek dit allemaal niet te kloppen. Mijn beeld van de wereld klopte niet met de werkelijkheid. Ik ben blij dat ik de wereld nu kan zien zoals hij is”, vertelt een blije Nicole die de wereld nu met een heldere blik bekijkt.

Je kunt je voorstellen hoe belangrijk het is om in je dagelijkse leven alles in de juiste verhoudingen te kunnen zien.

Inmiddels is Nicole al 14 jaar heel gelukkig met haar lenzen. Ze kan er alles mee en alles weer zien. “Ik ben erg dankbaar dat Dr. Van der Berg het heeft aangedurfd om in mijn kleine ogen de lenzen aan te brengen”, besluit ze.

Lensimplantatie bij jong volwassenen

Nicole is een mooi voorbeeld van een jonge vrouw die geholpen kon worden om weer normaal te zien met behulp van lensimplantatie. Deze ingreep is dus niet alleen voor oudere mensen, ook jong volwassenen kunnen baat hebben bij deze behandeling.

Wil je ook zonder bril of contactlenzen door het leven? Neem dan contact met ons op voor een vooronderzoek, dan weet je meteen of je in aanmerking komt voor een behandeling én welke behandeling het best bij jouw ogen past.