Ervaren oogartsen

Bij Rijnzicht Oogkliniek werken uitsluitend ervaren oogartsen die nauw betrokken zijn bij de ontwikkeling van de lasertechniek en lensimplantatie. Zij werken altijd met gespecialiseerd verpleegkundigen en oogmeetkundig specialisten (optometristen). Samen vormen zij een team dat uitstekend op elkaar is ingespeeld.

Ervaren en gekwalificeerde oogartsen

 • Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG)
  Het NOG beoordeelt sinds eind 2007 alle refractiechirurgen in Nederland. Rijnzicht Oogkliniek ontving op 24 mei 2008 als eerste oogkliniek het keurmerk van het NOG.
 • Nederlands Gezelschap voor Refractiechirurgie (NGRC)
  Rijnzicht Oogkliniek volgt alle richtlijnen van het NGRC nauwkeurig, zowel op het gebied van behandeling als op het gebied van steriliteits- en kwaliteitseisen.
 • European Society of Cataract and Refractive Surgery (ESCRS)
 • American Society of Cataract and Refractive Surgery (ASCRS)
 • Nederlandse Intra Oculaire Implant Club (NIOIC)
pasfoto_hester

Hester van Nouhuijs

Hester van Nouhuijs is tot 2003 verbonden geweest aan het Oogziekenhuis Rotterdam, waar zij zich specialiseerde in staar- en ooglidoperaties en refractiechirurgie. Van 2000 tot 2011 was zij werkzaam in het Diaconessenhuis Leiden. Zij is medeoprichter van Rijnzicht Oogkliniek waar zij sinds 2004 naast oogarts tevens medisch directeur is. Van 2007-2010 bestuurslid van het Nederlands Gezelschap voor Refractie Chirurgie (NGRC). Hester van Nouhuijs is een van de oprichters van Oogkliniek De Horsten in Wassenaar, waar zij sinds 2011 werkzaam is als oogarts.

pasfoto_wouter

Wouter van den Berg

Wouter van den Berg volgde de specialisatie tot oogarts in het AMC te Amsterdam en is zowel gespecialiseerd in refractiechirurgie als in staaroperaties. Van 1992 tot 2012 was hij werkzaam in het Diaconessenhuis Leiden. Hij is medeoprichter van Rijnzicht Oogkliniek. In 1998 begon Wouter van den Berg als één van de eerste in Nederland met het implanteren van de Artisanlens bij bijziendheid. Hij is tevens werkzaam als oogarts in Oogkliniek De Horsten in Wassenaar.

pasfoto_ruud

Ruud van der Pol

Ruud van der Pol volgde de specialisatie tot oogarts aan het UMC Utrecht. Sinds 2000 is hij werkzaam als algemeen oogarts en oogchirurg in het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp/Alphen aan de Rijn, waarnaast hij zich verder ontwikkelde in de refractiechirurgie. Van 2010-2013 was Ruud van der Pol bestuurslid van het Nederlands Gezelschap voor Refractie Chirurgie (NGRC) en nam hij zitting in de raad van deskundigen van de ZKN.

pasfoto_sicco

Sicco thoe Schwartzenberg

Sicco thoe Schwartzenberg specialiseerde zich tot oogarts in het Oogziekenhuis Rotterdam. Na zijn opleiding volgde hij een fellowship (specialisatie jaar) in glaucoom aan de University of Toronto in Canada. Sinds 1999 werkt Sicco thoe Schwartzenberg in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda als algemeen oogarts met speciale aandachtsgebieden glaucoom en staar en ontwikkelde hij zich verder in de refractiechirurgie. Sinds 2013 is Sicco thoe Schwartzenberg voorzitter van het Nederlands Gezelschap voor Refractie Chirurgie (NGRC) en neemt hij zitting in de raad van deskundigen van de ZKN.

pasfoto_monika

Monika Landesz

Monika Landesz is sinds oktober 2011 als refractiechirurg betrokken bij Rijnzicht Oogkliniek. Zij is een van de oprichters van Oogkliniek De Horsten in Wassenaar. Van 2007 – 2010 was zij voorzitter van het NGRC bestuur. Zij promoveerde tijdens haar specialisatie tot oogarts in 1995 aan de Rijksuniversiteit Groningen op het proefschrift: Evaluation of clinical studies on the phakic iris claw lens. Daarna is Monika Landesz werkzaam geweest bij de Jan van Goyenkliniek, het LUMC, VisionClinics en het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk en heeft zo ruime ervaring opgedaan als hoornvlies- en refractiechirurg.

Het team van Rijnzicht Oogkliniek:

 • Medisch assistenten: Renate Kok, Marieke Kager, Shirley Spaans, Angela Twint
 • Oogartsen/oogchirurgen: Hester van Nouhuijs, Monika Landesz, Wouter van den Berg, Sicco thoe Schwartzenberg, Ruud van der Pol
 • Optometristen: Floor Terpstra, Karin van den Nieuwendijk – de Bruin, René van Duijn
 • Praktijkmanager: Mariët Versteegen
 • PR/Marketing: Lieke Muller
 • Kwaliteit: Karin van den Nieuwendijk – de Bruin, Shirley Spaans
 • Back-office: Shirley Döderlein de Win (ICT)

Ontdek welke behandeling het beste bij ú past. Vraag vrijblijvend een informatiepakket aan of bezoek een van onze informatieavonden. Of maak direct een afspraak voor een quickscan of een vooronderzoek.