Belangstelling voor een ooglaserbehandeling?

De oogartsen van Rijnzicht Oogkliniek onderzoeken altijd eerst of uw ogen geschikt zijn voor een ooglaserbehandeling. Is dat het geval? Dan kijken we welke ooglasertechniek voor u het meest geschikt is. Dit hangt onder meer af van uw oogafwijking en de dikte van uw hoornvlies. Bij Rijnzicht Oogkliniek voeren we ooglaserbehandelingen uit volgens de twee meest veilige en succesvolle ooglasermethodes: Femto-LASIK en PRK/LASEK.

Veilig en pijnvrij ooglaseren

Bij elke ooglaserbehandeling maakt de oogarts met een laser het oppervlak van een oog vlakker of boller, afhankelijk van de oogafwijking. Zo verhelpen wij uw bijziendheid, verziendheid of cilinderafwijking. Onze oogartsen voeren de behandeling uit volgens richtlijnen van het Nederlands Gezelschap voor Refractiechirurgie. Uw ogen verdoven wij vooraf met oogdruppels, zodat u geen pijn voelt tijdens de behandeling. Na de ooglaserbehandeling kunnen uw ogen twee tot vier dagen branderig en soms gevoelig zijn.

Femto-LASIK met de Zwitserse Ziemer Femtosecond ooglaser

Rijnzicht Oogkliniek werkt met de Zwitserse Ziemer Femtosecond laser, de meest geavanceerde ooglaser. Met deze computergestuurde laser maakt de oogarts in een paar seconden een flinterdun flapje in het hoornvlies. Er komt geen mesje aan te pas. Vervolgens wordt met een hypermoderne excimerlaser –  WaveLight® EX500 Laser – de brilsterkte gecorrigeerd. Ook dit is een kwestie van seconden. Daarna legt de oogarts het flapje terug op zijn plaats. Het hecht zich direct, zodat u snel weer goed kunt zien. Deze ooglasermethode is nauwkeurig en veilig. Bij een goed vooronderzoek is de kans op complicaties vrijwel nihil. De resultaten kunnen we van tevoren goed voorspellen.

Trans PRK

Trans PRK is de nieuwste manier van een oppervlakkige laserbehandeling van het hoornvlies. Bij een Trans PRK ooglaserbehandeling verwijdert de Excimerlaser – WaveLight® EX500 Laser – het oppervlakkige cellaagje van het hoornvlies. Vervolgens corrigeert dezelfde excimer laser de brilsterkte. Door deze Trans PRK is het wondje gelijkmatiger en daarmee het herstelproces korter dan bij de PRK/Lasek methode. De gebruikelijke gevoeligheid van uw ogen duurt na een Trans PRK behandeling korter. De Trans PRK methode is, net zoals de PRK/Lasek, vooral bedoeld voor diegenen die niet in aanmerking komen voor een Femtosecond ooglaserbehandeling. De resultaten van de Trans PRK methode zijn goed voorspelbaar en stabiel.

PRK/LASEK methode

Bij de PRK/LASEK methode weekt de oogarts met een borsteltje of met de laser het oppervlakkige cellaagje van het hoornvlies los. Daarna wordt – net als bij de Femto-LASIK behandeling – de brilsterkte gecorrigeerd met de WaveLight® EX500 Laser. U krijgt een verbandlensje dat een aantal dagen blijft zitten. Zo herstellen uw ogen sneller. De eerste dagen kunnen uw ogen gevoelig zijn. Het duurt een paar dagen tot enkele weken voordat uw zicht volledig hersteld is. De resultaten van de PRK/LASEK methode zijn goed voorspelbaar en stabiel.

Wilt u meer weten over de ooglasertechnieken die wij gebruiken? Download hier extra achtergrondinformatie.

Femtosecond LASIK-methode (pdf)

Achtergrondinformatie Femtosecond Lasik-methode

Trans PRK / PRK LASEK methode (pdf)

Trans-PRK-LASEK ooglaser methode