fbpx

Femto-LASIK

Rijnzicht Oogkliniek werkt met de Zwitserse Ziemer Femtosecond laser, de meest geavanceerde ooglaser. Met deze computergestuurde laser maakt de oogarts in een paar seconden een flinterdun flapje in het hoornvlies. Er komt geen mesje aan te pas. Vervolgens wordt met een hypermoderne excimerlaser – WaveLight® EX500 Laser – de brilsterkte gecorrigeerd. Ook dit is een kwestie van seconden. Daarna legt de oogarts het flapje terug op zijn plaats. Het hecht zich direct, zodat je snel weer goed kunt zien. Deze ooglasermethode is nauwkeurig en veilig. Bij een goed vooronderzoek is de kans op complicaties vrijwel nihil. De resultaten kunnen we van tevoren goed voorspellen.

Femto-LASIK stap voor stap

Verdoving

Flapje maken

Omklappen

Laseren

Herstel

Verdoving

Je wordt enkele keren gedruppeld om het oog te verdoven (geen injectie). Je krijgt een operatiemuts op en hoesjes om de schoenen en gaat mee naar de laserkamer. Hier ga je op de behandeltafel van de laser liggen met je hoofd in een comfortabel hoofdsteuntje.

Flapje maken

Daarna wordt je hoofd in de juiste positie gebracht. Er wordt je gevraagd naar een knipperend lichtje te kijken. De laser heeft een speciale volgfunctie van het oog, een zogenaamde eyetracker, die ervoor zorgt dat ook bij onbedoelde oogbewegingen de laser het oog vanzelf volgt. Als extra veiligheid stopt de laser tijdelijk wanneer het oog teveel beweegt.

De oogarts maakt met behulp van de Femtosecond Laser een flinterdun flapje in het hoornvlies. Tijdens het opbouwen van de zuigkracht kun je een drukkend gevoel ervaren en zal het zicht verminderen. Dit duurt ongeveer 15 seconden.

Bereikbaar maken

De oogarts maakt het juiste laagje in het oog bereikbaar door het flapje om te klappen zodat er genoeg ruimte is voor de Excimerlaser om de behandeling van de brilsterkte te doen.

Laseren

Na het maken van het flapje wordt met de Excimerlaser met kleine pulsjes koud laserlicht een minuscuul laagje van het hoornvlies verdampt om de brilsterkte weg te laseren. Je voelt hier niets van en duurt enkele seconden.

Herstel

Na afloop van de laserbehandeling wordt het flapje teruggelegd en wordt het oog gedruppeld.

Meer informatie over Femto-LASIK?

Vergelijk behandelingen

Je vraagt je misschien af, waarom zijn er drie verschillende behandelingen? Die vraag is eenvoudig te beantwoorden: omdat geen oog hetzelfde is. Bekijk onze andere behandelingen. 

Bekijk Trans-PRK

Lees meer

Bekijk PRK/LASEK

Lees meer

FAQ

Je ogen zijn een kostbaar bezit. Daarom begrijpen wij bij Rijnzicht Oogkliniek dat er veel vragen zijn over ooglaseren en lensimplanties. Lees hier de meest gestelde vragen over de behandelingen.

Veel gestelde vragen

Kosten

Bij Rijnzicht Oogkliniek informeren wij je vooraf duidelijk over de kosten van onze ooglaserbehandelingen.

Lees meer

Nazorg

Goede nazorg is onlosmakelijk verbonden met het succes van het ooglaseren. Ook draagt het bij aan een snel en optimaal herstel.

Lees meer

Resultaten

De oogartsen van Rijnzicht Oogkliniek kunnen de resultaten van een ooglaserbehandeling goed voorspellen.

Lees meer