PRK/LASEK

Bij de PRK/LASEK methode verwijdert de oogarts met een borsteltje het oppervlakkige cellaagje van het hoornvlies. Daarna wordt – net als bij de Femto-LASIK en de Trans-PRK behandeling – de brilsterkte gecorrigeerd met de WaveLight® EX500 Laser. Je krijgt een verbandlensje dat een aantal dagen blijft zitten. Zo herstellen de ogen sneller. De eerste dagen kunnen je ogen gevoelig zijn. Het duurt een paar dagen tot enkele weken voordat het zicht volledig is hersteld. De resultaten van de PRK/LASEK methode zijn goed voorspelbaar en stabiel.

PRK/LASEK stap voor stap

Verdoving

Verwijderen

Laserbehandeling

Herstel

Verdoving

Je wordt enkele keren gedruppeld om het oog te verdoven (geen injectie). Je krijgt een operatiemuts op en hoesjes om de schoenen en gaat mee naar de laserkamer. Hier ga je op de behandeltafel van de laser liggen met je hoofd in een comfortabel hoofdsteuntje.

Verwijderen

Daarna wordt jouw hoofd in de juiste positie gebracht. Er wordt je gevraagd naar een knipperend lichtje te kijken. De laser heeft een speciale volgfunctie van het oog, een zogenaamde eyetracker, die ervoor zorgt dat ook bij onbedoelde oogbewegingen de laser het oog vanzelf volgt. Als extra veiligheid stopt de laser tijdelijk wanneer het oog teveel beweegt.

De oogarts verwijdert met een borsteltje het oppervlakkige cellaagje van het hoornvlies.

Laserbehandeling

Het juiste laagje in het hoornvlies is nu bereikt om de brilsterkte te corrigeren. Dit gebeurt door de Excimerlaser. Hier voel je niets van, het duurt enkele seconden. Je kunt tijdens de behandeling vragen stellen. De oogarts houdt al pratende gedurende de hele behandeling contact met je. Na afloop wordt het oog gedruppeld.

Herstel

Er wordt een verbandlensje op het oog gelegd. Deze lens blijft de eerste dagen (dag en nacht) op het oog zitten volgens aanwijzingen van de oogarts.

Nazorg

Goede nazorg is onlosmakelijk verbonden met het succes van het ooglaseren. Ook draagt het bij aan een snel en optimaal herstel. Jouw behandelend oogarts controleert je ogen daarom regelmatig. Bij vragen of calamiteiten bel je de 24-uurs spoedhulplijn van Rijnzicht Oogkliniek.

Kosten

Bij Rijnzicht Oogkliniek informeren wij je vooraf duidelijk over de kosten van onze ooglaserbehandelingen.

Lees meer

Nazorg

Goede nazorg is onlosmakelijk verbonden met het succes van het ooglaseren. Ook draagt het bij aan een snel en optimaal herstel.

Lees meer

Resultaten

De oogartsen van Rijnzicht Oogkliniek kunnen de resultaten van een ooglaserbehandeling goed voorspellen.

Lees meer

FAQ

Je ogen zijn een kostbaar bezit. Daarom begrijpen wij bij Rijnzicht dat er veel vragen zijn over ooglaseren en lensimplanties. Lees hier de meest gestelde vragen over de behandelingen.

Veel gestelde vragen