fbpx

Resultaten ooglaseren

Met ooglaseren is wereldwijd al ruim dertig jaar ervaring opgedaan. De oogartsen van Rijnzicht Oogkliniek kunnen de resultaten van een ooglaserbehandeling goed voorspellen. Wij informeren je hierover van tevoren uitgebreid. Van invloed op het resultaat zijn onder meer het type ooglaserbehandeling, de conditie van de ogen en hoe je je aan de nazorgrichtlijnen houdt.

Resultaten Femto-LASIK

Na een ooglaserbehandeling met Femto-LASIK herstelt het gezichtsvermogen zich grotendeels binnen een dag. Het verdere herstel duurt meestal een week. Het definitieve resultaat meten we na drie maanden.

Resultaten (Trans) PRK/LASEK

Na een ooglaserbehandeling met PRK/LASEK kan de eerste dagen een wazig zicht bestaan. Dit herstelt binnen een week tot minimaal 80 procent. Het verdere herstel van je gezichtsvermogen kan enkele weken duren, het definitieve resultaat meten we na drie maanden.

Eventuele complicaties na ooglaseren

De kans op complicaties na een ooglaserbehandeling is klein. Ernstige complicaties komen in minder dan één op de duizend gevallen voor. Bijna altijd zijn complicaties met een nabehandeling te verhelpen. Onze oogartsen houden je na het laseren van je ogen nauwlettend in de gaten om eventuele complicaties direct te signaleren en te behandelen. In zeer zeldzame gevallen kan een verslechtering van het gezichtsvermogen optreden. Daarom is het zo belangrijk dat we vooraf heel goed kijken naar risicofactoren en hoe deze verminderd of behandeld kunnen worden.

Mogelijke complicaties zijn:

  • Droge ogen en lichtgevoeligheid

Deze bijwerkingen zijn goed te bestrijden met oogdruppels. Doorgaans zijn deze klachten van tijdelijke aard.

  • Halo’s en glare

Je kunt na de ooglaserbehandeling tijdelijk kringen om lampen (halo’s) en schitteringen (glare) zien. Deze verschijnselen verdwijnen meestal geheel of verminderen sterk.

  • Over- of ondercorrectie

Zelden blijft een reststerkte, die ook in een nabehandeling niet verder kan worden gecorrigeerd dan -1 of +1. Het gebruik van een lichte bril voor bijvoorbeeld autorijden blijft dan nodig.

  • Infectie

In uitzonderlijke gevallen (minder dan 0,1 procent) kan een infectie optreden. Hoe eerder ontdekt, des te beter we infecties kunnen behandelen.

Ontdek welke ooglaserbehandeling het beste bij jou past. Vraag vrijblijvend een informatiepakket aan of bezoek één van onze informatieavonden. Of maak direct een afspraak voor een quickscan of een ooglaser vooronderzoek.

Neem contact met ons op

reCAPTCHA is required.