Resultaten ooglaseren

Met ooglaseren is wereldwijd al ruim twintig jaar ervaring opgedaan. De oogartsen van Rijnzicht Oogkliniek kunnen de resultaten van een ooglaserbehandeling goed voorspellen. Wij informeren u hierover van tevoren uitgebreid. Van invloed op het resultaat zijn onder meer het type ooglaserbehandeling, de conditie van uw ogen en hoe u zich aan de nazorgrichtlijnen houdt.

Resultaten Femto-LASIK

Na een ooglaserbehandeling met Femto-LASIK herstelt het gezichtsvermogen zich grotendeels binnen een dag. Het verdere herstel duurt meestal een week, het definitieve resultaat meten we na drie maanden.

Resultaten PRK/LASEK

Na een ooglaserbehandeling met PRK/LASEK bestaat de eerste dagen een wazig zicht. Dit herstelt binnen een week tot minimaal 80 procent. Het verdere herstel van uw gezichtsvermogen kan enkele weken duren, het definitieve resultaat meten we na drie maanden.

Eventuele complicaties na ooglaseren

De kans op complicaties na een ooglaserbehandeling is klein. Ernstige complicaties komen in minder dan één op de duizend gevallen voor. Bijna altijd zijn complicaties met een nabehandeling te verhelpen. Onze oogartsen houden u na het laseren van uw ogen nauwlettend in de gaten om eventuele complicaties direct te signaleren en te behandelen. In zeer zeldzame gevallen kan een verslechtering van het gezichtsvermogen optreden. Daarom is het zo belangrijk dat we vooraf heel goed kijken naar risicofactoren en hoe deze verminderd of behandeld kunnen worden.

Mogelijke complicaties zijn:

 • Droge ogen en lichtgevoeligheid
  Deze bijwerkingen zijn goed te bestrijden met oogdruppels. Doorgaans zijn deze klachten van tijdelijke aard.
 • Halo’s en glare
  U kunt na de ooglaserbehandeling tijdelijk kringen om lampen (halo’s) en schitteringen (glare) zien. Deze verschijnselen verdwijnen meestal geheel of verminderen sterk.
 • Over- of ondercorrectie
  Zelden blijft een reststerkte, die ook in een nabehandeling niet verder kan worden gecorrigeerd dan -1 of +1. Het gebruik van een lichte bril voor bijvoorbeeld autorijden blijft dan nodig.
 • Infectie
  In uitzonderlijke gevallen (minder dan 0,1 procent) kan een infectie optreden. Hoe eerder ontdekt, des te beter we infecties kunnen behandelen.

Ontdek welke ooglaserbehandeling het beste bij ú past. Vraag vrijblijvend een informatiepakket aan of bezoek een van onze informatieavonden. Of maak direct een afspraak voor een quickscan of een ooglaser vooronderzoek.