fbpx

Trans-PRK

De Trans-PRK techniek is de nieuwste manier van een oppervlakkige laserbehandeling van het hoornvlies. Bij een Trans-PRK ooglaserbehandeling verwijdert de Excimerlaser – WaveLight® EX500 Laser – het oppervlakkige cellaagje van het hoornvlies. Vervolgens corrigeert dezelfde Excimerlaser de brilsterkte. Je krijgt een verbandlensje dat een aantal dagen blijft zitten. Zo herstellen de ogen sneller. De eerste dagen kunnen je ogen gevoelig zijn. Het duurt een paar dagen tot enkele weken voordat het zicht volledig is hersteld. Door deze Trans-PRK is het wondje gelijkmatiger en daarmee het herstelproces korter dan bij de PRK/Lasek methode. De gebruikelijke gevoeligheid van de ogen duurt na een Trans-PRK behandeling korter. De Trans-PRK methode is, net zoals de PRK/Lasek, vooral bedoeld voor diegenen die niet in aanmerking komen voor een Femtosecond ooglaserbehandeling. De resultaten van de Trans-PRK methode zijn goed voorspelbaar en stabiel.

Trans-PRK stap voor stap

Verdoving

Voorbereiding

Laserbehandeling

Herstel

Verdoving

Je wordt enkele keren gedruppeld om het oog te verdoven (geen injectie). Je krijgt een operatiemuts op en hoesjes om de schoenen en gaat mee naar de laserkamer. Hier ga je op de behandeltafel van de laser liggen met je hoofd in een comfortabel hoofdsteuntje.

Voorbereiding

Daarna wordt jouw hoofd in de juiste positie gebracht. Er wordt je gevraagd naar een knipperend lichtje te kijken. De laser heeft een speciale volgfunctie van het oog, een zogenaamde eyetracker, die ervoor zorgt dat ook bij onbedoelde oogbewegingen de laser het oog vanzelf volgt. Als extra veiligheid stopt de laser tijdelijk wanneer het oog teveel beweegt.

De oogarts zal de oppervlakkige cellaag verwijderen. Bij een Trans-PRK voel je niets. De laserbehandeling kan nu starten. Er wordt een minuscuul laagje van het hoornvlies verdampt door kleine pulsjes koud laserlicht van de excimer laser. Dit duurt enkele seconden.

Laserbehandeling

Het juiste laagje in het hoornvlies is nu bereikt om de brilsterkte te corrigeren. Dit gebeurt ook door de Excimerlaser. Ook hier voel je niets van, het duurt enkele seconden. Na afloop wordt het oog gedruppeld.

Herstel

Na afloop wordt een verbandlensje op het oog gelegd. Deze lens blijft de eerste dagen (dag en nacht) op het oog zitten volgens aanwijzingen van de oogarts. Je kunt tijdens de behandeling vragen stellen. De oogarts houdt al pratende gedurende de hele behandeling contact met je.

Vergelijk behandelingen

Je vraagt je misschien af, waarom zijn er drie verschillende behandelingen? Die vraag is eenvoudig te beantwoorden: omdat geen oog hetzelfde is. Bekijk onze andere behandelingen. 

Bekijk Femto-LASIK

Lees meer

Bekijk PRK/LASEK

Lees meer

FAQ

Je ogen zijn een kostbaar bezit. Daarom begrijpen wij bij Rijnzicht Oogkliniek dat er veel vragen zijn over ooglaseren en lensimplanties. Lees hier de meest gestelde vragen over de behandelingen.

Veel gestelde vragen

Kosten

Bij Rijnzicht Oogkliniek informeren wij je vooraf duidelijk over de kosten van onze ooglaserbehandelingen.

Lees meer

Nazorg

Goede nazorg is onlosmakelijk verbonden met het succes van het ooglaseren. Ook draagt het bij aan een snel en optimaal herstel.

Lees meer

Resultaten

De oogartsen van Rijnzicht Oogkliniek kunnen de resultaten van een ooglaserbehandeling goed voorspellen.

Lees meer