Oogheelkundig vooronderzoek ooglaseren

Ieder oog is anders, geen oogafwijking is precies gelijk. U krijgt daarom bij ons een uitgebreid oogheelkundig vooronderzoek door optometrist en oogarts. Het ooglaser vooronderzoek is pijnloos. De uitslag bepaalt of en welke behandeling voor u het beste is. Ook uw persoonlijke omstandigheden spelen hierbij een rol. Samen met u komen we tot de beste keuze. Rijnzicht Oogkliniek vindt het belangrijk om u alleen te behandelen als een optimaal resultaat mogelijk is.

Ontdek of ooglaseren voor u de juiste oplossing is

Bij het vooronderzoek stellen onze oogartsen vast of u in aanmerking komt voor ooglaseren en zo ja, welke behandeling voor u het meest geschikt is. We bespreken wat uw verwachtingen zijn en onderzoeken tijdens het oogheelkundig vooronderzoek:

  • Brilsterkte
  • Hoornvliesmeting (kromming, vorm en dikte van het hoornvlies)
  • Microscopisch onderzoek en meting oogdruk
  • Samenwerking van de ogen
  • Pupilgrootte
  • Traanproductie en -kwaliteit

Draagt u contactlenzen?

Wij willen uw hoornvlies in zijn natuurlijke staat meten. Dat betekent dat u uw harde contactlenzen gedurende vier weken vooraf aan het vooronderzoek niet mag dragen. Voor zachte contactlenzen geldt een periode van twee weken. Dit is nodig voor een betrouwbare meting en dus de beste kans op optimaal resultaat.

Oogdruppels

Tijdens het ooglaser vooronderzoek krijgt u oogdruppels die uw pupillen verwijden. Hiervoor ontstaat tijdelijk een wazig beeld. Meestal verdwijnt dit binnen enkele uren vanzelf. Een enkele keer kan het twee tot drie dagen duren. Zolang u wazig ziet, kunt u beter niet aan het verkeer deelnemen.

Ontdek welke ooglaserbehandeling het beste bij รบ past. Vraag vrijblijvend een informatiepakket aan of bezoek een van onze informatieavonden. Of maak direct een afspraak voor een quickscan of een ooglaser vooronderzoek.