fbpx

Vooronderzoek

Ieder oog is anders, geen oogafwijking is precies gelijk. Je krijgt daarom bij ons een uitgebreid oogheelkundig vooronderzoek door een optometrist en een oogarts. De uitslag bepaalt of en welke behandeling het beste is. Ook jouw persoonlijke omstandigheden spelen hierbij een rol. Samen komen we tot de beste keuze. Rijnzicht Oogkliniek vindt het belangrijk om je alleen te behandelen als een optimaal resultaat mogelijk is.

Bij het vooronderzoek stellen onze oogartsen vast of je in aanmerking komt voor ooglaseren of lensimplantatie en zo ja, welke behandeling het meest geschikt is. We bespreken wat je verwachtingen zijn en onderzoeken tijdens het oogheelkundig vooronderzoek:

  • Brilsterkte
  • Hoornvliesmeting (kromming, vorm en dikte van het hoornvlies)
  • Microscopisch onderzoek en meting oogdruk
  • Samenwerking van de ogen
  • Pupilgrootte
  • Traanproductie en –kwaliteit

De kosten voor een vooronderzoek zijn: € 100,00

Vooronderzoek

Brilsterkte en hoornvliesmeting (kromming, vorm en dikte van het hoornvlies)

Microscopisch onderzoek en meting oogdruk

Samenwerking van de ogen

Pupilgrootte

Traanproductie en –kwaliteit

Draag je contactlenzen?

Wij willen het hoornvlies in zijn natuurlijke staat meten. Dat betekent dat je je harde contactlenzen gedurende vier weken vooraf aan het vooronderzoek niet mag dragen. Voor zachte contactlenzen geldt een periode van twee weken. Draag je nachtlenzen? Dan moet je dit eerst afbouwen met zachte lenzen en dan de laatste twee weken helemaal geen lenzen dragen. Dit is nodig voor een betrouwbare meting en dus de beste kans op optimaal resultaat.

Oogdruppels

Tijdens het ooglaser vooronderzoek krijg je oogdruppels die de pupillen verwijden. Hierdoor ontstaat tijdelijk een wazig beeld. Meestal verdwijnt dit binnen enkele uren vanzelf. Een enkele keer kan het twee tot drie dagen duren. Zolang je wazig ziet, kun je beter niet aan het verkeer deelnemen.

Maak een afspraak

Wil je een afspraak maken voor een vooronderzoek, neem dan telefonisch contact met ons op via 071 – 519 2090 (maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur), stuur een e-mail naar info@rijnzichtoogkliniek.nl of vul onderstaand contactformulier in.

 

Vraag een vooronderzoek aan

reCAPTCHA is required.