fbpx
19 juli 2019

Over de zomer, zon, zonnebrandcrème en zonnebril

De zomer

Nederlanders klagen over het weer, dus ook als het warm is, maar hebben de meeste van ons niet stiekem altijd liever de zomer? Mooi weer, lekker naar buiten en niet te vergeten de vakantie. Het ziet er naar uit dat onze Hollandse zomers steeds een beetje warmer worden en daar zullen we het dan met zijn allen toch mee moeten doen.

De zon

Warmer betekent ook dat we de zon vaker gaan zien en dat we er dus rekening mee moeten houden dat hij flink fel kan schijnen. Het is dus belangrijk om de zonkracht of de UV-straling in de gaten te houden en daar rekening mee te houden. De zon is fijn en goed voor de noodzakelijke vitamine D, maar de zon zorgt ook steeds vaker voor huidproblemen.

De zonnebrandcrème

Goed smeren met de juiste factor zonnebrand is dus zeer belangrijk. Om zeker te weten dat je met de juiste factor smeert kun je het beste aan je drogist vragen wat zij adviseren. Er zijn verschillende factoren maar ook verschillende huidtypes en voor bijna alles is wel een passende zonnebrandcrème te koop. Let wel op dat als je zonnebrandcrème hebt gesmeerd en contactlenzen draagt je niet in je ogen gaat wrijven. Zeker als het buiten warm is heb je zo een gezellige bacterie te pakken en daar is weinig gezelligs aan natuurlijk. Beter kun je als je op vakantie gaat naar de zon dag lenzen gebruiken, deze kun je na een dagje zonnen en zwemmen weggooien.

De zonnebril

Als lensdrager weet je hoe belangrijk een zonnebril is, de extra schittering die je contactlenzen geven in de zon zijn best vervelend, maar ook mensen die geen contactlenzen drager zouden eigenlijk altijd een goede zonnebril op moeten. Het wordt dan ook aangeraden om kinderen al vroeg te laten wennen aan het feit dat ze bij mooi weer een zonnebril op moeten, zo wordt het een gewoonte die je niet meer afleert. De UV-straling van de zon kan zorgen voor verschillende oogziektes.

Actie

Bij Rijnzicht Oogkliniek hebben we deze zomer een mooie actie, als je in augustus 2019 nog een vooronderzoek inplant en een afspraak voor een behandeling uiterlijk in de 3e week van september 2019, dan ontvang je een voucher ter waarde van €125,- voor een zonnebril cadeau.

Auteur Renate Kok