fbpx
19 september 2019

Rijnzicht Oogkliniek viert 15 jarig bestaan als voorloper in de oogzorg

In de afgelopen jaren is Rijnzicht Oogkliniek uitgegroeid tot één van de beste oogklinieken uit de omgeving. De kliniek is een initiatief van gerenommeerde oogartsen die nauw betrokken zijn bij de ontwikkeling van lasertechniek en lensimplantatie.

Sinds de oprichting in 2004 leggen de oogartsen de lat hoog: “We lopen altijd voor op het gebied van deskundigheid, veiligheid en techniek. Zo volgen we momenteel de ontwikkeling van de wereldwijd meer dan een miljoen maal geïmplanteerde ICL lens. Deze lens hopen we in de nabije toekomst zelf te kunnen aanbieden aan cliënten die naast het scherp zien zonder bril of contactlenzen, ook geen leesbril meer nodig willen hebben!”, vertelt oprichter en oogarts Monika Landesz.

Door de jaren zijn de behandelingen steeds voorspelbaarder en stabieler geworden. Uit de resultaten blijkt dat 99,5% van de behandelde mensen met één laserbehandeling van 6-15 seconden (!) weer scherp kan zien. “We hebben in onze lasers de meest actuele software-updates, waardoor we in staat zijn steeds meer nauwkeurig maatwerk te leveren. Daarom komt het voor dat we nu mensen kunnen laseren, die vijf jaar geleden nog niet voor een behandeling in aanmerking kwamen,” legt Landesz uit.

Ook scoort Rijnzicht Oogkliniek jaar na jaar hoog in de klanttevredenheidsonderzoeken. “Omdat we met een klein en hecht team werken, kennen we mensen bij hun naam en ziet men niet steeds een ander gezicht. Dat persoonlijke contact waarderen onze cliënten enorm,” vertelt Renate Kok, teamleider van de polikliniek.

“Tijdens een vooronderzoek onderzoeken we de ogen en de wensen zorgvuldig, zodat de juiste inschatting kan worden gemaakt. We zorgen dat er geen verkeerde verwachtingen worden gewekt,” benadrukt oprichter en oogarts Hester van Nouhuijs. “Iemand vertrouwt ons immers zijn gezonde ogen toe. Van die kwetsbaarheid zijn wij ons elke keer opnieuw bewust.” Als van Nouhuijs haar mooiste aspect van de behandeling moet omschrijven, is dat het contact maken met de cliënt tijdens de spannende behandeling. “Hoewel ik mijn eigen ervaring doorgaans achterwege laat, weet ik als geen ander hoe spannend het is als je daar ligt. En wat een verrassing om vervolgens van het één op het andere moment zonder bril scherp te kunnen zien!”