fbpx

Kwaliteit

Je ogen zijn een kostbaar bezit. Daarom is het goed om te weten dat Rijnzicht Oogkliniek vooroploopt in kwaliteit op het gebied van ooglaseren en lensimplantaties. De Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN), de Inspectie van de Gezondheidszorg, de Consumentenbond, de Elsevier en onze cliënten: allemaal geven ze ons een uitstekend rapportcijfer. Een veilig idee.

Kwaliteit van Rijnzicht

ZKN

Rijnzicht Oogkliniek voldoet aan de strenge eisen van het kwaliteitskeurmerk van de Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN). Naast de kwaliteit en professionaliteit van het medische personeel toetst deze branchevereniging ook de veiligheid van de apparatuur, infectiepreventie, klanttevredenheid en de afhandeling van wachttijden.

NOG

Het Nederlands Oogheelkundig Genootschap (NOG) toetst of refractiechirurgen in Nederland aan de hoogste kwaliteitsnormen kunnen voldoen op het gebied van technische zorg, de bejegening van de klant en de resultaatverwerking. De oogartsen van Rijnzicht Oogkliniek ontvingen op 24 mei 2008 als eersten dit keurmerk. Alle bij Rijnzicht oogkliniek werkzame artsen worden gekeurd en zijn allen NOG gecertificeerde Refractie Chirurgen.

Rijnzicht transparant volgens Consumentenbond

In 2015 deed de Consumentenbond onderzoek naar de informatieverstrekking door 30 oogklinieken, waaronder Rijnzicht. Hieruit bleek dat Rijnzicht Oogkliniek voldoet aan àlle gewenste punten met betrekking tot helderheid, transparantie en eerlijkheid.

Veiligheidsmanagementsysteem (VMS)

Met het VMS verankeren wij patiëntveiligheid in onze kliniek. Het is het systeem waarmee we continue risico’s signaleren, verbeteringen doorvoeren en beleid vastleggen, evalueren en aanpassen, zodat de veiligheid optimaal blijft. We vragen cliënten om hieraan bij te dragen via het klanttevredenheidsonderzoek of het maken van een melding.

Rijnzicht Oogkliniek is aangesloten bij Sleutelnet. Sleutelnet is een samenwerkingsverband van de zorgpartijen in de regio Zuid-Holland op het gebied van zorgcommunicatie.

Beste Klinieken Elsevier 2017

Rijnzicht Oogkliniek is uitstekend beoordeeld in de Elsevier Beste Klinieken Test 2017. Wij behaalden de hoogst mogelijke score op ‘resultaat ingreep’. In de Elsevier Beste Klinieken Test 2017 heeft Elsevier in kaart gebracht hoe goed zelfstandige klinieken hun werk doen. De klinieken in dit onderzoek zijn beoordeeld op 66 indicatoren die de veiligheid van de cliënten betreffen.

Klanttevredenheidsonderzoek

Rijnzicht Oogkliniek voert jaarlijks onder haar behandelde cliënten een onderzoek uit naar de klanttevredenheid. Hieruit blijkt dat onze cliënten uitermate tevreden zijn, net als in voorgaande jaren. De totaalindruk over de kliniek is beoordeeld (2020) met het rapportcijfer 8,9. Dit is hoger dan de landelijk Benchmark KliniekenMonitor Oogheelkunde (8,4). Bovendien ligt de Net Promotor Score met 70 ook flink hoger dan de landelijke Benchmark Klinieken (39). Een dergelijk hoge Net Promoter Score betekent dat cliënten Rijnzicht Oogkliniek graag aanbevelen bij vrienden/familie.

In onderstaand overzicht staan een aantal van de in het onderzoek genoemde onderwerpen met daarachter de aan Rijnzicht Oogkliniek gegeven gemiddelde tevredenheidscijfers.

  • Informatievoorziening voorafgaand aan de behandeling (cijfer: 8,8)
  • Bejegening door de behandelaar (cijfer: 8,9)
  • Behandeling (cijfer: 8,8)
  • Nazorg (cijfer: 8,6)
  • Totaal indruk van Rijnzicht Oogkliniek cijfer 8,9 (Benchmark KliniekenMonitor: 8,4)

Enkele quotes

“Alles wat er besproken moest worden is gedaan. De hele behandeling is verlopen zoals de artsen van deze kliniek vooraf hadden aangegeven.”

“Uitermate deskundig, ontzettend behulpzaam, vriendelijk, meedenkend. Superteam!”

“De deskundigheid en professionaliteit is uitmuntend. Ik ben zeer dankbaar, ik had niet verwacht dat het zicht zo scherp zou zijn. Fantastisch, ik raad iedereen die een ingreep overweegt het te gaan doen.”

Bosgra Onderzoek is een ISO 20252:2012 gecertificeerd onafhankelijk onderzoeksbureau en houdt zich aan de normen voor ISO 20252:2012, marktonderzoek (MOA Gedragscode voor Onderzoek en Statistiek, ESOMAR) en informatiebeveiliging in de zorg (NEN 7510). Bosgra Onderzoek werkt onder meer samen met ZKN, Zorgverzekeraars Nederland, ZorgkaartNederland.nl, de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Zorginstituut Nederland.

De KliniekenMonitor en de PREM zijn eenduidige en wetenschappelijk verantwoorde onderzoeken die voldoen aan alle eisen van de Inspectie van de Gezondheidszorg en die voldoen aan alle eisen die een certificering zoals het ZKN Keurmerk, ISO 9001:2015, JCI en HKZ aan een zorginstelling stellen. De kliniek kan de resultaten vergelijken met de landelijke Benchmark KliniekenMonitor.

Ervaringen

Laser
18 maart 2021

”Eigenlijk vanaf mijn 23ste wilde ik al heel graag mijn ogen laten laseren. Tijdens het sporten vond ik het nooit fijn om een bril te dragen en door het zweten vond ik het ook niet fijn om lenzen te dragen. 7 jaar later heb ik dan eindelijk besloten om mijn ogen te laten laseren. De […]

Laser
22 februari 2021

”Sinds mijn zevende heb ik al een bril en ook met flinke sterkte, namelijk -6 inclusief een cilinder voor beide ogen. In het verleden heb ik geprobeerd lenzen te dragen, maar gek genoeg vond ik het maar niks, dat gepriegel in mijn ogen. Na meerdere goede ervaringen vanuit vrienden en kennissen de eerste stap gezet, […]

Laser
20 augustus 2020

”Al vanaf jonge leeftijd heb ik lenzen gehad. De laatste jaren met steeds meer irritatie van hooikoortsklachten en droge ogen. Via mijn partner ben ik gewezen op de laserbehandeling bij Rijnzicht Oogkliniek. Na afronding van de positieve vooronderzoeken heb ik afgelopen januari de laserbehandeling ondergaan. Ik heb gekozen voor de LASIK behandeling gezien de korte […]

FAQ

Je ogen zijn een kostbaar bezit. Daarom begrijpen wij bij Rijnzicht Oogkliniek dat er veel vragen zijn over ooglaseren en lensimplanties. Lees hier de meest gestelde vragen over de behandelingen.

Veel gestelde vragen