fbpx

Oogartsen en team

Bij Rijnzicht Oogkliniek werken uitsluitend ervaren oogartsen die nauw betrokken zijn bij de ontwikkeling van de lasertechniek en lensimplantatie. Zij werken altijd met gespecialiseerd verpleegkundigen en oogmeetkundig specialisten (optometristen). Samen vormen zij een team dat uitstekend op elkaar is ingespeeld.

Ervaren en gekwalificeerde oogartsen

 • Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG)
  Het NOG beoordeelt sinds eind 2007 alle refractiechirurgen in Nederland. Rijnzicht Oogkliniek ontving op 24 mei 2008 als eerste oogkliniek het keurmerk van het NOG.
 • Nederlands Gezelschap voor Refractiechirurgie (NGRC)
  Rijnzicht Oogkliniek volgt alle richtlijnen van het NGRC nauwkeurig, zowel op het gebied van behandeling als op het gebied van steriliteits- en kwaliteitseisen.
 • European Society of Cataract and Refractive Surgery (ESCRS)
 • American Society of Cataract and Refractive Surgery (ASCRS)
 • Nederlandse Intra Oculaire Implant Club (NIOIC)

Monika Landesz

Monika Landesz (BIG 39035863601) is sinds oktober 2011 als refractiechirurg betrokken bij Rijnzicht Oogkliniek. Zij is een van de oprichters van Oogkliniek De Horsten. Van 2007 – 2010 was zij voorzitter van het NGRC bestuur.

Lees meer

Hester van Nouhuijs

Hester van Nouhuijs (BIG 69023026201) volgde de specialisatie tot oogarts in het Oogziekenhuis Rotterdam, waar zij tot 2000 verbonden bleef als stafarts en zich specialiseerde in staar- en ooglidoperaties en refractiechirurgie.

Lees meer

Sicco thoe Schwartzenberg

Sicco thoe Schwartzenberg (BIG 09023835001) specialiseerde zich tot oogarts in het Oogziekenhuis Rotterdam. Na zijn opleiding volgde hij een fellowship (specialisatie jaar) in glaucoom aan de University of Toronto in Canada.

Lees meer

Het team van Rijnzicht Oogkliniek

 • Polikliniek coördinator: Monique van Rijn
 • Polikliniekassistenten: Annegeerte Feltzer, Marieke Kager
 • Optometristen: Nadine van Diggelen, René van Duijn, Karin van den Nieuwendijk – de Bruin
 • OK team: Geert Jan Goekoop, Monique van Oyen, Christine Swaving, Conny Verhoef, Florence Verra, Cees van der Woude
 • Kwaliteit: Karin van den Nieuwendijk – de Bruin
 • PR/Marketing: Annegeerte Feltzer
 • Back-office: Lianne Konings (financiële administratie)

Vacatures

Momenteel hebben wij géén openstaande vacature.

Houd onze website in de gaten of volg onze Facebookpagina of LinkedIn pagina om op te hoogte te blijven van nieuwe updates en vacatures.

Gratis eCourse

Wil je graag van je bril af, denk je na over ooglaseren maar heb je geen idee hoe je ooit onder een laser zou durven gaan liggen? In onze gratis eCourse helpen we je over deze angst heen te stappen. We stellen je vragen en maken je nieuwsgierig. We weten hoe we je kunnen helpen jouw angst […]

Lees meer

Gratis quickscan

In verband met COVID-19 is het niet mogelijk om bij Rijnzicht Oogkliniek een afspraak te maken voor een quickscan. Onze excuses voor het ongemak. Ben je benieuwd of je ogen in grote lijn geschikt zijn voor een ooglaserbehandeling of lensimplantatie? Bij Rijnzicht Oogkliniek kun je terecht voor een gratis quickscan. Dan heb je binnen 15 […]

Lees meer

Vooronderzoek

Ieder oog is anders, geen oogafwijking is precies gelijk. Je krijgt daarom bij ons een uitgebreid oogheelkundig vooronderzoek door een optometrist en een oogarts. De uitslag bepaalt of en welke behandeling het beste is. Ook jouw persoonlijke omstandigheden spelen hierbij een rol. Samen komen we tot de beste keuze. Rijnzicht Oogkliniek vindt het belangrijk om […]

Lees meer