fbpx
1 augustus 2019

Teamuitje naar Museum Voorlinden

Niets werkt beter voor de saamhorigheid binnen een team dan met elkaar op pad en dat doen we dan ook met regelmaat. Zo gingen we onlangs met onze beide klinieken op de fiets naar museum Voorlinden.

Als we onze fietsen parkeren bij de ingang van het park waarin het museum is gelegen is het eerste dat wij zien een prachtige door tuinarchitect Piet Oudolf aangelegde tuin. Oudorf is onder andere bekend van zijn ontwerp voor Highline in New York City en het Millennium Park in Chicago.

Deze natuurbeleving wordt doorgetrokken naar het museum, het prachtig ontworpen gebouw door Kraaijvanger Architects, straalt rust en ruimte uit. De grote raampartijen bieden een royaal uitzicht op de tuinen en door een ingenieus systeem van afgesneden buisjes wordt het kenmerkende licht van de Hollandse kust gebruikt om de kunstwerken te verlichten. Door deze aanpak straalt het museum rust en ruimte uit.

De visie van het museum is duidelijk te zien in de aanpak van dit alles. Voorlinden wil graag een oase van rust zijn in het midden van de drukte van de Randstad. Een plek waar mens, natuur en architectuur worden verbonden door hedendaagse en moderne kunst. Er is een afdeling waar de vaste collectie wordt getoond, maar er is ook ruimte voor wisselende tentoonstellingen en een bibliotheek met een collectie van 40.000 boeken over de kunstenaars in hun collectie.

In de vaste collectie van het museum vind je een Cortent stalen doolhof. Het sculptuur, Open Enden genaamd, van de kunstenaar Richard Serra is een indrukwekkend kunstwerk wat bijna de hele zaal waar het in staat in beslag neemt. Ook het “zwembad” is een echte eye catcher. Deze speciaal voor museum Voorlinden ontworpen optische illusie van Leandro Elrich is in alles een echt zwembad, inclusief het zwembad blauw en typerende lampen. Toch kan je als bezoeken in het zwembad zonder nat te worden.

Houd je van Moderne en hedendaagse kunst of wil je midden in de Randstad wandelen in een inspirerende omgeving? Dan is een bezoek aan museum Voorlinden een echte aanrader.

Voorlinden museum & gardens
Buurtweg 90
2244 AG Wassenaar
+31 (0)70 51 21 660
info@voorlinden.nl

Auteur Renate Kok