fbpx
24 januari 2019

We gaan weer wintersporten

Witte wereld

Terwijl ik dit schrijf valt de sneeuw buiten gestaag naar beneden. Langzaamaan kleurt de wereld wit. Wat is er nou leuker?  En dat is precies de reden waarom velen van ons ieder jaar afreizen naar de bergen, om zeker te zijn dat er sneeuw is en om heerlijk in te kunnen skiën. Bij ons in Nederland is dit vaak toch maar heel tijdelijk, o ja en de bergen, die vind je hier ook niet.

De zon

De ideale omstandigheden om te skiën zijn een goed pak sneeuw en die koperen bal in de lucht.
Goed ingepakt tegen de kou en ingesmeerd met zonnebrand om te niet verbranden, stappen we opgewonden in de skilift. Hopelijk ook met een goede zonnebril op. Die zonnebril heb je in verschillende gradaties en voor verschillende weersomstandigheden.
Wist je dat ook met bewolkt weer een zonnebril geen overbodige luxe is? De UV straling in de bergen is hoog en de sneeuw weerkaatst alles prachtig terug naar je ogen. Ook kan de kleur van je zonnebril ervoor zorgen dat je in die hele witte wereld nog contrast blijft zien. Een zonnebril met een rode tint in de glazen is zeer geschikt voor de wintersport.

Zonder bril of contact lenzen

Skiën met je contactlenzen in is meestal prima te doen. Je kan gewoon je goggle over je helm zetten en je zicht is prima. Het ligt een beetje anders met een bril. Deze past niet in je skibril en het op sterkte laten maken van je goggles is geen voordelige optie.
Hoe fijn zou het dan zijn als je ogen gelaserd zijn of zijn voorzien van lensimplantaten?