fbpx
27 juni 2019

Zomervakantie 2019

Wie is er niet mee bezig, de zomervakantie! Over 3 weken beginnen de schoolvakanties en kunnen we beginnen met het pakken van onze koffers en tassen. Natuurlijk gaat niet iedereen in de schoolvakanties weg, maar de zomer is voor de meeste van ons toch de periode waarin je jezelf net iets vrijer voelt. We gaan lekker naar buiten om de zon op onze huid te voelen, als het Hollandse Zomerweer dat toe laat natuurlijk.

Kamperen zonder bril

Afgelopen week maakte iemand mij heel duidelijk waarom hij juist voor deze periode van zijn bril af wilde. “Nu hoef ik deze vakantie, als ik van mijn tent in het donker naar het toilet loop, niet eerst opzoek naar mijn bril met -9.” Hij was nu al blij en had hierdoor nog meer voorpret.

Alles gaat makkelijker op vakantie zonder bril of lenzen. Zeker als je een behoorlijke sterkte hebt.

Watersport

Wat dacht je van surfen, duiken en zwemmen zonder bril of contactlenzen. Natuurlijk kun je deze activiteiten ook doen met contactlenzen in, maar daar ligt zeker op en in het water het gevaar van een ontsteking of infectie op de loer. Of wat dacht je van een flinke golf die je lenzen uit je oog spoelt, dan is je zicht niet echt meer optimaal. Het is wel zo dat je de eerste 2 weken na je behandeling niet mag zwemmen, maar daarna kun je volop genieten van de vrijheid die het niet meer dragen van een bril of lenzen je geeft.

Vliegen

Veel van ons zullen het vliegtuig pakken om op de plaatst van bestemming te komen. De droge lucht in het vliegtuig is zeker voor lensdragers niet heel prettig. Goed druppelen is het advies dat je mee krijgt van je opticien als je gaat vliegen. Een andere tip is om de blower voor “frisse” lucht niet op je gezicht te zetten, uit dit apparaat komt ook de nodige viezigheid vliegen, die kunnen er dan net voor zorgen dat je op je vakantie adres met een flinke oogontsteking loopt.

Zonder bril of lenzen op vakantie

Ik kan mij dus zomaar voorstellen dat als je nog twijfelt of je een behandeling voor of na je vakantie zal laten doen, bovenstaande punten je kunnen helpen bij het nemen van een beslissing. Natuurlijk kun je ook altijd contact opnemen met ons, als je vragen hebt over een behandeling op korte termijn.

Auteur Renate Kok